Източник: Йоли
Продукти:
1 малък патладжан
1 домат
прясна мащерказехтин
Плънка:
50 гр.сирене
50 гр.кашкавал50.гр.синьо сирене
50 гр.пушено сирене
1 яйце
1 с.л.квасена сметана
1 с.л.галета
Нарежете патладжана по дължина на тънки ленти без да го белите. Посолете филийките и ги оставете да преседят 10 мин. Изплакнете с вода и ги подсушете с кухненска салфетка. Настържете сирената на едро ренде и ги смесете с останалите продукти за плънката. Сложете по една лъжичка от плънката в края на всяка лентичка патладжан и завийте на рулце.Поставете готовите рулца в намазана с малко зехтин тавичка.Поръсете ги с листа прясна мащерка. Нарежете домата на максимално тънки филийки.Върху всяко рулце сложете по една филийка домат.Полейте с малко зехтин и изпечете патладжаните за 20 мин.на 200*.Преди да поднесете,поръсете блюдото с мащерка.
Това звучи супер вкусно!!! :-)
ОтговорИзтриванеЗдравей, Annie!
ОтговорИзтриванеНаистина са много вкусни тези рулца. И се приготвят много бързо :)
Shte gi napravya nepremenno! Izglejdat strahotno! Bravo !
ОтговорИзтриване