Продукти:
400 г почистени и настъргани круши
1 1/2 ч.ч. захар
5 яйца
100 г масло
2 ч.ч. брашно (ако крушите са по-воднисти, увеличете брашното с половин чаша)
2 ванилии
1 ч.л. бакпулвер
50 г кокосови стърготини
За заливката:
100 г краве масло
1 кафена чашка вода
5 с.л. захар
1 с.л. какао.
Яйцата се разбиват със захарта. Добавят се разтопеното масло и останалите продукти. Разбива се хубаво. Прибавят се и крушите. Сместа се изсипва в намаслена и набрашнена правоъгълна тавичка. Пече се в умерена фурна.
След като се извади, изпеченият сладкиш се оставя да се охлади добре. Надупчва се с дървен шиш и се залива с горещата глазура, която се приготвя по следния начин: Водата се слага да заври и към нея се добавят останалите продукти. Разбърква се до стопяване на захарта.
Чудесен сладкиш Илианка! Много вкусно звучи. Целувки!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Мимка!
ОтговорИзтриване:*
Миличка,хубав и щастлив празник днес.Да си ми все така позитивна,вечно усмихната и чаровна.И да си най-обичаната жена.
ОтговорИзтриванеЧестит празник!Много здраве,късмет и усмивки!Поздрави!
ОтговорИзтриванеЧестит празник!Много щастие!Сладкиша е много хубав!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви, момичета за хубавите думи! Това значи много за мен!
ОтговорИзтриванеЦелувки!
Честит празник със закъснение,Илиана!
ОтговорИзтриванеНека името ти носи много радост и щастие!
"Вземам " си рецептата за сладкиша...нали сезонът на крушите тепърва предстои!
Целувки!
Краси
Благодаря ти, Краси!
ОтговорИзтриванеЩе чакам отзиви за сладкиша :)