неделя, 22 март 2009 г.

Спанак с яйца


Продукти:


500 г спанак
2 големи глави лук
1 морков
5 яйца
1 ч.л. червен пипер
2 с.л. брашно
1 к.ч. прясно мляко
1 с.л. джоджен
девисил
магданоз
сол

Спанакът се почиства, измива и нарязва. Лукът и морковът се режат на ситно и се задушават в малко олио или зехтин и вода. Когато омекнат добре се прибавя червения пипер и спанакът. Налива се прясното мляко и се посолява. Оставя се да поври до готовност на спанака. Брашното се размива в малко вода и се добавя. Слагат се подправките. Яйцата се разбиват леко и се прибавят към ястието. Бърка се непрекъснато до готовност на яйцата. Поръсва се с магданоз.


Можете да прибавите сирене и / или кашкавал преди да отстраните от огъня.

3 коментара:

  1. Илианка, много свежа и вкусна рецепта! Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен14 май 2011 г., 9:47

    много вкусно стана,ще пробвам другия път и кайма да сложа

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...