вторник, 10 март 2009 г.

"Обърната" баница със сирене


Продукти:

500 г кори за баница

6 яйца
400 г сирене
1/2 кофичка кисело мляко
2/3 ч.ч. олио

Сиренето се намачква и към него се прибавят леко разбитите яйца, олиото и киселото мляко. Дъното на обикновена емайлирана тава се намазва с малка част от сместта. Отгоре се поставят две кори, после плънка и така се редуват да свършване на корите, като най-отгоре се завършва със сместта. Баницата се пече в предварително загрята фурна. Когато се извади се обръща заедно с тавата върху три купички. Оставя се да "повиси" 15 минути и е готова за сервиране.

За да не изпадне баницата от тавата, когато я обърнете, задължително трябва да се използва обикновена тава, която да сте намазали само с част от плънката, а не с олио!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...