вторник, 10 март 2009 г.
"Обърната" баница със сирене
Продукти:
500 г кори за баница
6 яйца
400 г сирене
1/2 кофичка кисело мляко
2/3 ч.ч. олио
Сиренето се намачква и към него се прибавят леко разбитите яйца, олиото и киселото мляко. Дъното на обикновена емайлирана тава се намазва с малка част от сместта. Отгоре се поставят две кори, после плънка и така се редуват да свършване на корите, като най-отгоре се завършва със сместта. Баницата се пече в предварително загрята фурна. Когато се извади се обръща заедно с тавата върху три купички. Оставя се да "повиси" 15 минути и е готова за сервиране.
За да не изпадне баницата от тавата, когато я обърнете, задължително трябва да се използва обикновена тава, която да сте намазали само с част от плънката, а не с олио!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар