Продукти:
4 жълтъка
2 ч.ч.свинска мас
2 ч.ч.захар
6 с.л. кисело мляко
1 ч.л. сода
2 прахчета ванилия
брашно за не много меко тесто- на мен ми отиде около 800 г
От посочените продукти се замесва тесто. Тестото да не е меко и лепкаво, защото сладките ще се разлеят, докато се пекат. Шприцоват се в подходяща тава, която не се маже с мазнина, нито се застила с хартия. Оформят се малки топчета, които се поставят върху сладките. Пекат се в предварително загрята на 200 градуса фурна докато станат златисти. Изваждат се много внимателно, защото лесно се трошат. След като изстинат се слепват с мармалад. Колкото повече стоят, толкова по-хубави стават.
.........И след това се настаняваш с голяма чиния, пълна със сладки и кана кафе на удобно място и ги започваш :)Като гледаш да няма много хора около теб, защото могат да ти ги изядат...
ОтговорИзтриванеТака каза една приятелка, когато преди време пуснах във форума моите шприц сладки. Разбрах, че е била права.
Прегръдка сърдечна и да знаеш, че съм си взела няколко :)
Аааамииии... аз рядко ги ям... Мога само да ги гледам. Но пък опитам ли ги веднъж, няма спиране :)Виж, за кафето съм съгласна :Р
ОтговорИзтриванеЦелувки :)
Илиянка, значи нас ни зарибяваш, а ти не ядеш! Аз не можах да устоя и вече няколко дни си хрупам. Благодаря за рецептата!
ОтговорИзтриванеРадвам се, че ги направи!
ОтговорИзтриванеДано ви харесват :)
Много
ОтговорИзтриванеМного се извинявам. Въпросът ми е :каква захар се слага-пудра захар или кристална? И още маста разтопена ли е или твърда? Благодаря предварително
ОтговорИзтриванеЗдравейте,
ИзтриванеЗахарта е кристална, а маста е твърда :)
Успех!