Ето едно предложе-ние за приготвяне на ориз с разни добавки. Това ястие е подходящо да се консумира както като салата, така и самостоятелно, или като гарнитура към нещо месно.
Продути:
1 ч.ч. бланширан ориз
1 к.ч. олио
4-5 скилидки чесън
1 к. ч. сварени и нарязани на кубчета моркови
1 к.ч. грах - сварен или от консерва
1 к.ч. царевица от консерва
2 кисели краставички
2 1/2 - 3 ч.ч. пилешки бульон, топъл
1 яйце
150 гр. пушен бут
по една щипка индийски орехче, къри, джинджифил и куркума
Оризът се измива до бистра вода и се оставя да кисне в хладка вода 30 мин. В олиото се запържват скилидките чесън до розово и се отстраняват. Както е горещо, се слага оризът и се пържи 5-6 минути. Котлона се намалява на най-слаба степен и към ориза се налива по малко от бульона. Като "изпие" налятия бульон, доливаме още малко и така докато се свърши бульона и оризът се свари - около 1 час, (как го обясних само ) като трябва да се внимава да не остава само на мазнина по време на варенето.Краставичките се нарязват на половинки колелца Яйцето се разбива и се изсипва в нагорещен сух тиган. Пече се от двете страни и се нарязва на тънки лентички.Пушеният бут се реже на кубчета.Всички продукти се смесват и се добавят подправките. Добър апетит!
*Аз съм добавила и пушен бут, който разбира се може да се пропусне.
Продути:
1 ч.ч. бланширан ориз
1 к.ч. олио
4-5 скилидки чесън
1 к. ч. сварени и нарязани на кубчета моркови
1 к.ч. грах - сварен или от консерва
1 к.ч. царевица от консерва
2 кисели краставички
2 1/2 - 3 ч.ч. пилешки бульон, топъл
1 яйце
150 гр. пушен бут
по една щипка индийски орехче, къри, джинджифил и куркума
Оризът се измива до бистра вода и се оставя да кисне в хладка вода 30 мин. В олиото се запържват скилидките чесън до розово и се отстраняват. Както е горещо, се слага оризът и се пържи 5-6 минути. Котлона се намалява на най-слаба степен и към ориза се налива по малко от бульона. Като "изпие" налятия бульон, доливаме още малко и така докато се свърши бульона и оризът се свари - около 1 час, (как го обясних само ) като трябва да се внимава да не остава само на мазнина по време на варенето.Краставичките се нарязват на половинки колелца Яйцето се разбива и се изсипва в нагорещен сух тиган. Пече се от двете страни и се нарязва на тънки лентички.Пушеният бут се реже на кубчета.Всички продукти се смесват и се добавят подправките. Добър апетит!
*Аз съм добавила и пушен бут, който разбира се може да се пропусне.
Няма коментари:
Публикуване на коментар