събота, 26 юли 2008 г.

Сладки "Розички"


Продукти:

4 жълтъка
2 ч.ч.свинска мас
2 ч.ч.захар
6 с.л. кисело мляко
1 ч.л. сода
2 прахчета ванилия
брашно за не много меко тесто- на мен ми отиде около 800 г

От посочените продукти се замесва  тесто. Тестото да не е меко и лепкаво, защото сладките ще се разлеят, докато се пекат. Шприцоват се в подходяща тава, която не се маже с мазнина, нито се застила с хартия. Оформят се малки топчета, които се поставят върху сладките. Пекат се в предварително загрята на 200 градуса фурна  докато станат златисти. Изваждат се много внимателно, защото лесно се трошат. След като изстинат се слепват с мармалад. Колкото повече стоят, толкова по-хубави стават. 
Да ви е сладко!


7 коментара:

  1. .........И след това се настаняваш с голяма чиния, пълна със сладки и кана кафе на удобно място и ги започваш :)Като гледаш да няма много хора около теб, защото могат да ти ги изядат...

    Така каза една приятелка, когато преди време пуснах във форума моите шприц сладки. Разбрах, че е била права.

    Прегръдка сърдечна и да знаеш, че съм си взела няколко :)

    ОтговорИзтриване
  2. Аааамииии... аз рядко ги ям... Мога само да ги гледам. Но пък опитам ли ги веднъж, няма спиране :)Виж, за кафето съм съгласна :Р

    Целувки :)

    ОтговорИзтриване
  3. Илиянка, значи нас ни зарибяваш, а ти не ядеш! Аз не можах да устоя и вече няколко дни си хрупам. Благодаря за рецептата!

    ОтговорИзтриване
  4. Радвам се, че ги направи!
    Дано ви харесват :)

    ОтговорИзтриване
  5. Много се извинявам. Въпросът ми е :каква захар се слага-пудра захар или кристална? И още маста разтопена ли е или твърда? Благодаря предварително

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте,
      Захарта е кристална, а маста е твърда :)
      Успех!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...