четвъртък, 1 август 2019 г.

Летен тиган за двама


Кръстих това ястие Летен тиган за двама, защото нямах никаква идея какво име да му сложа. А много исках да го запиша в блога, защото много, ама много ми се услади. Първо го приготвих с по-малко продукти за себе си, а после реших да го предложа и на съпружеското тяло  и го приготвих с двойно продукти. Ами какво да ви кажа. Хареса се и то много. И както снимката предизвика коментари, след като я споделих във Фейса, всъщност ястието може да мине и за летен тиган за един :D

Това е лятно ястие, което се приготвя много бързо и лесно. На практика става и за начинаещи в кухнята, защото не са ви необходими други умения, освен да нарежете 2 чушки и 2 домата и после да бъркате малко.

Продукти:

2 зелени чушки
2 по-малки домата (около 300 г)
4 яйца
100 г сирене
2 с.л. зехтин
1 ч.л. захар
сол
черен пипер
2 щипки риган
1 скилидка чесън


Чушките се нарязват на не много дребни парчета. Доматите се обелват и режат на резени. Зехтинът се сгорещява и в него се изсипват чушките. Готвят се, като се бъркат около 2 минути. Прибавят се доматите и всичко се разбърква. Готвенето продължава още 5-6 минути, като се разбърква хубаво. Поръсват се със захарта и солта, прибавя се и наситнения чесън. Наливат се около 100 мл вода. Прибавят се ригана и черния пипер. Готвенето продължава на слаб огън, докато течността намалее на половина. Чукват се яйцата и се натрошава сиренето. Ястието се готви на слаб огън, до готовност на яйцата.
Поръсва се с пресен магданоз.



8 коментара:

  1. Много готино име :) За съдържанието нищо не казвам, че ще се покапя ;)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хрумна ми изведнъж името. И на мен ми харесва :)
      Благодаря, Светле!

      Изтриване
  2. Прекрасен, цветен, примамващ и невероятно вкусен тиган за двама! Чудесен е, Ил❤️

    ОтговорИзтриване
  3. Интересно и лесно за пригтвяне ястие Или.Това е всъщност летен вариант на миш - маш, но с яйца.Макар,че миш - маш се прави също по много и различни начини.Сезонните продукти особено набрани от градината и пресни са много, ама много вкусни.А яйцата ако са собствено производство са чудесни.
    За жалост много животни миналата и тази година се избиха, ако така продължава и кокошки няма да останат в държавата.
    Поздрави Ил ! Весело лято !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Зеленчуците са от градината, но вече няма домашни яйца.
      Благодаря, Ели!
      Весело лято!

      Изтриване
  4. Много вкусно и бързо за приготвяне, ястие! Поздравления за предложението:)!

    ОтговорИзтриване
  5. Страхотно е наистина,честа гозба в нашия дом,но пробвайте и да сложите настърган кашкавал върху яйцата веднага след като ги чукнете😉.Аз между другото с чушките запържвам и малко лук,а сиренето го слагам преди яйцата☺️

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...