петък, 1 март 2019 г.

Крем супа от тиквички


Не е много сезона на тиквичките, но пък тази крем супа от тиквички е толкова вкусна, че човек може да си я приготви по всяко време. А и тиквички отдавна има целогодишно на пазара и не е трудно да бъдат открити. Крем супата от тиквички е изключително свежа и приятна, много лека и галеща небцето. Можете да я консумирате както топла, така е студена. Изпитано е - много е вкусна, дори и изстудена. И нищо, че  сме само началото на март, можете да си я имате предвид за студена лятна супа.
На всичкото отгоре супата се прави много лесно и всеки, който може да реже с нож и си служи с пасатор, би трябвало да се справи с нея.


За да си направите вкусна крем супа от тиквички, са ви необходими следните продукти:

800 г тиквички
350 г картофи
1 голяям морков
1 ч.л. чесън на прах или 2-3 скилидки чесън
100 г крема сирене
100 г млечна течна сметана
50 г синьо сирене
50 г настърган пармезан или грана падано
50 г краве масло
черен пипер
пресен копър
2-3-4  или повече супени лъжици прясно изцеден лимонов сок (според вкуса)



Тиквичките, картофите и морковите се режат на по-едри парчета. Заливат се с 1,5 л топла вода и се слагат да се варят с малко сол. В края на варенето се слага нарязания на ситно чесън.  След като се сварят добре зеленчуците, към тях се прибавят крема сиренето, синьото сирене, маслото и сметаната. 
Оставя се десетина минути да се поохлади, добавя се копъра и се пасира. Подправя се с черния пипер и лимонов сок на вкус и се поръсва с настърган пармезан по желание.

* Забележка: Добавянето в супата на синьо сирене и пармезан е по желание и за по-богат вкус, те не са задължителни. Можете обаче да добавите и друг вид добре топящо се сирене, ако желаете. 


                   ЧЕСТИТА БАБА МАРТА НА ВСИЧКИ ЧИТАТЕЛИ НА БЛОГА! 
                       БЪДЕТЕ ЗДРАВИ И ВЕСЕЛИ!

4 коментара:

  1. Онзи ден пържих тиквички, Или, направо си идва сезона, мен ако питаш, все към пролетните манджи гледаме:))) Чудна е супата!
    Честита баба Марта! Бъдете живи, здрави, бели и червени във вас да блика щастие и любов! Пролетно настроение в душите! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Разкошно пролетно предложение, Илианка ...
    Благодаря, поздрави и честита да е Баба Марта,
    със здраве, късмет и много пролетно вдъхновение!

    ОтговорИзтриване
  3. Наистина страхотна супа Ил.Тиквички има сега по всички магазини за плодове и зеленчуци така,че всеки може да пробва тази изкусителна и лесна за направа супа.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  4. Честита Баба Марта! Обожавам тази супа.Цвета

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...