понеделник, 11 януари 2016 г.

Пилешки крилца на фурна




Пилешки крилца на фурна. Много хора ги обичат. И ние също. :) Е, има и такива, които ги недолюбват, но те могат да пропуснат тази публикация. :)

Рецептата е много лесна и е подходяща и за съвсем начинаещи домакини. Хубаво е крилцата да се мариноват по-дълго време, но не е фатално и ако ги оставите и за 30 минути, което пък ви гарантира една бърза вечеря.

Продукти:

1 кг пилешки крилца
2 с.л. мед
1 с.л. горчица
3 с.л. олио
5 с.л. лимонов сок
4 с.л. соев сос
2 с.л. кисело мляко
2-3 скилидки счукан чесън
1 ч.л. червен пипер
черен пипер и сол на вкус
100 мл бяло вино

50 г краве масло

Крилцата се почистват, измиват и подсушават.
Всички останали продукти без маслото се смесват.
Крилцата се заливат с марината и се прибират в хладилник за 2 часа (при нужда времето може да се съкрати до 30 минути).
Подреждат се в тава за печене, като се поливат с останалата течност.
Пекат се в загрята на 180 градуса фурна до готовност или около 1 час. След като са изминали 20 минути от печенето, крилцата се изваждат и се поръсват с парченца краве масло. Връщат се във фурната и се допичат.

*Бялото вино може да се замени от бира или в краен случай от вода.






Няма коментари:

Публикуване на коментар