събота, 30 май 2015 г.

Пица на руло


Вчера видях ето тези снимки във Фейсбук и идеята много ми хареса. Споделих я в нашата група Готви, обичай, усмихни се! и Нели сподели, че е правила нещо подобно. Е, има моменти, в които много бързо изпълнявам някои идеи. Оказа се много вкусно и горещо препоръчвам на любителите на пици и тестени изделия.


Продукти:

Можете да използвате обикновено тесто за пица, аз този път реших да пробвам това:

За тестото:

200 мл хладка вода
200 г кисело мляко
20 г прясна мая
1 яйце
1 щипка сода
1 с.л. зехтин
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
около 800 г брашно ( добавяйте по малко, може да отнеме по-малко или повече брашно)

Маята се разтваря във водата. В брашното се прави кладенче и в него се изсипват всички продукти. Замесва се меко нелепнещо тесто. Оставя се да втаса. Разделя се на 6 равни части. 
Всяка част се разточва на тънко руло. Отгоре се намазва с любим доматен сос. Аз си правя от равни части доматено пюре и настъргани домати, добавям риган и черен пипер на вкус.)


Отгоре реших да пробвам идеята с жълтъците от този клип за пица калцоне и добавих още свинско пушено филе, нарязано на тънко, топено сирене,  луканков салам на тънки парченца, кашкавал, крема сирене. Аз сложих това, но вие можете да сложите каквото ви е любимо. 

Завива се на руло. Оставя се да втаса. Отгоре се правят разрези, намазва се с разбит белтък (този, който остана). Може да се поръси с подправки по желание или пък както аз - със сусам.




2 коментара:

  1. Аз пък веднага се сетих за Лети и нейното предложение - http://lety-culinaryadventure.blogspot.com/2013/11/stromboli.html. :) Мисля, че всички са вкусни! А твоето, Илианка, е тооолкова апетитно, че съжалявам, че го отворих по това време. Нищо, ще ми разлайва апетита до сутринта. :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Илианка, Илианка може ли такава вкусотия да показваш. На диета съм, пък и в момента нямам възможност да готвя..уф....Ще се облизвам само за сега :)))
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...