неделя, 24 май 2015 г.

Спагети с миди


 Продукти за две порции:

180 г спагети
300 г миди ядки (аз използвах замразени)
1 голям домат
2-3 скилидки чесън
100 мл бяло вино
2 с.л зехтин
1 пълна супена лъжица краве масло
сол
черен пипер
магданоз

Спагетите се сваряват според указанията на опаковката и се прецеждат. Зехтинът и маслото се загряват в тиган. В тях се слага наситнения чесън за минута (внимавайте да не прегори). Добавя се нарязания на кубчета домат и мидите.



 Ако ползвате замразени миди, размразете ги и ги предварително. Сипва се бялото вино. Готви се на тих огън, докато изври и остане по-гъст сос. Посолява се и се подправя с черния пипер. Поръсва се със ситно нарязан пресен магданоз. Спагетите се изсипват в тигана и всичко се разбърква много хубаво.

И това е. Лесно и вкусно! Да ви е сладко!



3 коментара:

  1. Ама наистина е вкусно! Бодвам си с виличката, Иле. :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Когато бях на гости на сестра ми в Италия и тя ни прави паста с морски дарове. Много ми хареса и предполагам каква вкусотия си сервирала в къщи, Иле! :)
    Поздрави и ползотворна седмица!

    ОтговорИзтриване
  3. Е, що направи само две порции?
    Морски привкус през пролетта- приятно е;)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...