Продукти за две порции:
180 г спагети
300 г миди ядки (аз използвах замразени)
1 голям домат
2-3 скилидки чесън
100 мл бяло вино
2 с.л зехтин
1 пълна супена лъжица краве масло
сол
черен пипер
магданоз
Спагетите се сваряват според указанията на опаковката и се прецеждат. Зехтинът и маслото се загряват в тиган. В тях се слага наситнения чесън за минута (внимавайте да не прегори). Добавя се нарязания на кубчета домат и мидите.
Ако ползвате замразени миди, размразете ги и ги предварително. Сипва се бялото вино. Готви се на тих огън, докато изври и остане по-гъст сос. Посолява се и се подправя с черния пипер. Поръсва се със ситно нарязан пресен магданоз. Спагетите се изсипват в тигана и всичко се разбърква много хубаво.
И това е. Лесно и вкусно! Да ви е сладко!
Ама наистина е вкусно! Бодвам си с виличката, Иле. :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Когато бях на гости на сестра ми в Италия и тя ни прави паста с морски дарове. Много ми хареса и предполагам каква вкусотия си сервирала в къщи, Иле! :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и ползотворна седмица!
Е, що направи само две порции?
ОтговорИзтриванеМорски привкус през пролетта- приятно е;)