Много вкусно и крехко се оказа това свинско. Рецептата, която направих по принцип се изпълнява с дивеч и в тенджера под налягане, но аз не ползвам такава и не искам дивеч. Затова си я направих така, както на мен ми допадна.
Приготвих в крок-пот, но ако още не сте се снабдили с уред за бавно готвене, можете да я направите и в гювеч на фурна.
Продукти:
около 700 г свинска плешка
2 големи глави лук
2 моркова
130 мл бира
1 с.л. ракия
120 мл вода
3-4 зърна бахар
15 зърна черен пипер
смлян черен пипер
сол
Месото се нарязва на по-големи парчета, лукът - на полумесеци и морковите също.
3-4 с.л. мазнина се загряват и в тях се слага месото, за да се запечата. Прехвърля с в гърнето. В същата мазнина се слагат лука и морковите и се готвят при често разбъркване около 5 минути. Прибавят се подправките.
Всичко се изсипва при месото. Залива се с бирата, ракията и водата.
Ако готвите в крок-пот, включете на 1 за 5 часа, а ако използвате фурната, поставете гювеча в незагрята фурна (за да не се спука) и загрейте чак тогава.Печете първо 20 минути на 200* , а след това намалете на 160 и печете докато стане крехко и започне почти да се разпада.
Това е. Малко продукти, но много вкусно. Аз сервирах с пухкаво картофено пюре с много масло и мляко.
Наздраве :) е станало положението при теб в това ужасно студено и мокро време.
ОтговорИзтриванеЧудесно е! От снимките личи колко е крехко и сочно! Супер гозба си направила!
ОтговорИзтриванеОх, че вкусно и питателно, Иле... Идеално за бялата покривка навън. Поздрави! :)
ОтговорИзтриванеОх, чудесно изглежда, Ил!
ОтговорИзтриванеОбичам готвено с бира :)
И това ще го направя!
Много апетитно, как бих си топнала едно залъче в ароматното сосче :)
ОтговорИзтриванеПоздрави, Илианка!
Отново чудесна рецепта, Илианка!
ОтговорИзтриванеПоздравления!
Добре изглежда,но аз като готвя в крока, ако добавя вода или друга течност става много воднисто между супа и ядене....къде бъркам ми кажете ,моля ви
ОтговорИзтриванеЗдравей Биба,
ОтговорИзтриванепо принцип, кога се готви в уред за бавно готвене, течността не се изпарява и затова слагаме малко вода. А също така, месото и зеленчуците също си пускат течност, която не може да се изпари и затова ти се получава толкова много сос. Просто сипвай по-малко течност.
В случая се получи сосче, точно колкото да бъде достатъчно. Беше леко гъсто и много вкусно от лука и моркова.
Препоръчвам да погледнеш рецептите на Пепи за крок-пот, там тя по-подробно обяснява.
Виж ето тук http://pep-4o.blogspot.com/search/label/Crock-Pot
Успех!
Днес приготвих рецептата, свинско с бира стана стахотно вкусно ястие ,но във глинен гювеч-то винаги се сготвя вкусно благодаря за рецептата.
ОтговорИзтриванеЗдравей Аничка :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти за споделения резултат :)
Много съм щастлива, че ви е вкусно!
Поздрави,
Илиана