Тези бисквитки отдавна чакат да ги настаня в Щъркелово гнездо.
Правих ги преди време по рецептата на Пепи и разбира се, както всичко, предложено от нея досега, са великолепни. Не смятам, че е нужно да пиша колко са вкусни. Ще се убедите сами, ако ги направите. Аз направих варианта с орехи и шоколад, но ако вие предпочитате вариант кокос-бял шоколад, отидете и ги погледнете при Пепи.
Харесвам такива бисквитки, които освен, че са много вкусни, се правят и много лесно.
Продукти:
110 г меко масло
100 г пълномаслена извара
1 ч.ч. захар, използвайте чаша от 240 мл.
настъргана кора на 1 лимон
1 яйце
2 ч.ч. брашно
1/2 ч л бакпулвер
1/2 ч л сода за хляб
1/2 ч.ч. едро смлени орехи
120 г едро нарязан шоколад
Маслото и изварата се разбиват до хомогенна смес. За по-лесно, използвайте пасатор. Прибавят се захарта и лимоновата кора и се разбива отново 3-4 минути. Прибавя се яйцето и се бърка докато сместа го поеме.
Брашното се смесва с бакпулвера и содата и се прибавя на 2-3 пъти към сместа. Разбърква се добре с лъжицата. Добавят се орехите и шоколада. Купата се покрива със свежо фолио и прибира в хладилника за 50-60 мин.
Брашното се смесва с бакпулвера и содата и се прибавя на 2-3 пъти към сместа. Разбърква се добре с лъжицата. Добавят се орехите и шоколада. Купата се покрива със свежо фолио и прибира в хладилника за 50-60 мин.
След това с чаена лъжичка се взима от тестото и купчинките тесто се поставят в застлани с хартия за печене тави, като се оставя разстояние около 3-4 см между тях, тъй като се разливат. Пекат се в загрята на 180*фурна до леко зачервяване по краищата. Изваждат се от фурната и се оставят в тавата още 5-6 минути. След това се изваждат и охлаждат (ако имате търпение). Иначе рискувате да си изгорите езика :)
Ех,Ил вие с Весето ме замаяхте с тези сладости....,записвам рецептата и ще се похваля скоро:)))))!Прегръдки и чудесен да е утрешният ти ден!
ОтговорИзтриванеОх, тези бисквитки взеха да ми действат :)
ОтговорИзтриванеЩе се опитват, ама да видим кога!
Спокойна вечер!
хихиххи, чакали, а :) ама да знаеш, че тези дни нови бисквитки ще покажа :)
ОтговорИзтриванеРадвам се, че ти харесаха, Ил :)
Гуш от мен!
Иле, само като чета съставките на бисквитките и ми става ясно колко много са вкусни!
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава вечер!
Възможно ли е изварата да се замени с нещо друго
ОтговорИзтриванеМного симпатични бисквитки. Току що си приготвих кафе и ми идват по поръчка :)))
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Сигурно са вкусни тези рошавелки.
ОтговорИзтриванеИ аз им се каня, точно на същите... Прекрасни са ти се получили, Иле! :)
ОтговорИзтриванеА сега Пепи както се заканва и с нови... Чакам с нетърпение!
На въпроса - Възможно ли е изварата да се замени с нещо друго
ОтговорИзтриване- може, с крема сирене. Изварата ги прави мекички.
Направете ги, страхотни бисквитки са.
ОтговорИзтриванеПепи, благодаря за помощта.
Наистина от изварата стават едни такива леко влажни и мекички.
Тя не се усеща, ако имате притеснения, че някой няма да ги яде заради нея. У нас като кажа извара и се изприщват, но тези бискивтки си ги хапнаха и питаха за още. Изобщо не разбраха какво има вътре :D
Ааа,у нас вече дефилирха с одобрение тези бисквитки,ще напълня шепичка от твоите,Ил,чудесни са със сигурност!
ОтговорИзтриванеБлагодаря за отговора! Разгледах и рецептата на Пепи - бисквитите изглеждат много добре!
ОтговорИзтриванеТаня
Чудесни бисквитки, Илианка,
ОтговорИзтриванес шоколад или с кокос - най-добре и от двата вида.
Страхотна е рецептата на Пепи, неустоими са и в твоето изпълнение...
Поздрави и прегръдка за двете ви!
Благодаря, Дианка!
ОтговорИзтриванеПоздрави :)
Момичета заинтригувахте ме и мен сега ги правя и по- късно ще Ви напиша отзивите !!! :)
ОтговорИзтриванеСъжалявам, че закъснявам с отзивите , но просто не остана ред за тях станаха невероятни сега ще ги правим пак . Те са вече любимите сладки на моето семейство БЛАГОДАРЯ ТИ ИЛИАНКА !!!
ОтговорИзтриванеБраво, Петя!
ОтговорИзтриванеАко ги направиш отново до 31 януари, ще се радвам да снимаш и участваш в конкурса :)
Щастлива Нова година!
Илиана
Здравейте, рецептата изглежда лесна и вкусна. Не ми стана ясно чашата от 240 мл се използва само за захарта или и за брашното.
ОтговорИзтриванеЗа захарта и за брашното :)
Изтриване