вторник, 30 април 2013 г.

Гювечета с пилешко месо



Продукти за 1 брой:

около 100 гр печено или сварено пилешко месо
50 гр кашкавал
50 гр сирене
3-4 с.л. лютеница
2 с.л. олио
1 малка кисела краставичка
1 яйце
чубрица

Продуктите се нарязват на кубчета и се смесват с лютеницата и олиото в гювечето. Поръсва се с чубрицата и се разбърква. Отгоре се чуква яйцето, жълтъкът на което се пробива леко.Гювечето се слага в микровълновата за 5 минути на средна степен.

Ако предпочитате да приготвите гювечетата в обикновена фурна, поставете продуктите без яйцето и запечете, като ги поставите в студена фурна, за да не се спукат. След като заврят, счупете яйцето отгоре и върнете да се допече.

8 коментара:

  1. Това определено ми харесва. Хем вкусно, хем леко гювече (не харесвам много мазните неща).
    Поздрави, Илиянка!

    ОтговорИзтриване
  2. Илиянка, чудно гювече си направила и апетитно! Весели празници, миличка и Честит 1 май!

    ОтговорИзтриване
  3. Честит празник, момичета!

    ОтговорИзтриване
  4. Тези бързи и вкусни гювечета спасяват положението, когато няма повече време за подготвяне на обяд или вечеря!
    Чудесно поднесено!
    Илияна, весели празници!

    ОтговорИзтриване
  5. Честит Празник, Илианче! Христос Воскресе! Здраве, любов и благоденствие! Много красота и топлина в отношенията! Хубав Великден!

    ОтговорИзтриване
  6. Честито Възкресение Христово! Здраве, щастие и благодат в дома ти!

    ОтговорИзтриване
  7. Много хубава рецепта. Ще се възползвам от нея.
    Пожелавам ти светли Великденски празници!

    ОтговорИзтриване
  8. Hey There. I found your weblog the use of msn. This is an extremely well written article.
    I will be sure to bookmark it and come back to learn more of
    your helpful info. Thank you for the post. I'll certainly return.

    my blog - Le derme luxe review

    ОтговорИзтриване