неделя, 14 април 2013 г.

Заешко с доматен сос



Продукти:

половин заек
1 глава лук
2 моркова
едно парче пащърнак
1 буркан домати
4-5 скилидки чесън
магданоз
1 ч.л. червен пипер
100 мл бяло вино
4 с.л. брашно
дафинов лист
чубрица, риган, черен пипер
магданоз

Месото се нарязва на парчета. Изпържва се в малко загрята мазнина. Добавят се нарязаните лук, моркови, пащърнак. Готви се докато зеленчуците омекнат. Прибавя се червения пипер, дафиновият лист и виното. Оставя се за две-три минути и се долива топла вода - да покрие месото. Посолява се и се оставя да ври докато месото се свари напълно. После се прибавят доматите и подправките. Оставя се още около 15 минути да ври. Слага се ситно нарязаният чесън. Брашното се размива с малко вода, изсипва в ястието и хубаво се разбърква. Оставя се да заври и се отмества от огъня. Поръсва се с магданоз.

10 коментара:

  1. Разкош!
    Обичам заешкото и така приготвено, Илианка. Ние често го гарнираме с дребни кнедли.
    А твоето изглежда супер! Дояде ми се, толокова е апетитно!
    Слънчев и усмихнат следобед!

    ОтговорИзтриване
  2. От няколко години не ям заешко, защото ми е трудно да го хапна, като си представя самото зайче... Но мои си разсъждения. Иначе помня вкусът и определено е чудно ястие. А така поднесено, Илиянче, не се и съмнявам.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Много апетитно изглежда, Илианка,
    доматеният сос му приляга...
    Сърдечни поздрави и хубава нова седмица, Диана

    ОтговорИзтриване
  4. Много апетитен сос към вкусното заешко!
    Поздрави и прекрасна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  5. Обожавам доматен сос всякакъв. Единствения, който съм с клонна и без месо да ям.
    Обаче на заек не отказвам :)
    Хубава и спорна седмица, Ил!

    ОтговорИзтриване
  6. Много вкусна рецепта! Заек с доматен сос не съм пробвала, но изглежда неустоимо. Поздрави, с пожелания за прекрасна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  7. Какво не бих дала за една порцийка,супер е,Или!Поздрави и хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  8. За мен лично заешкото е най-доброто месо без значение как е приготвено.Това е една много добра рецепта за заешко поздравления

    ОтговорИзтриване
  9. Чудесно! Благодаря за рецептата !

    ОтговорИзтриване
  10. Радвам се, че ви харесва и съм била полезна :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...