Много популярен кекс, рецептата на който по една или друга причина отсъстваше от моя блог до днес. В интернет пространството има няколко рецепти за него, аз се доверих на тази на Юлия. Получи ми се малко по-тънък, защото тавата, която ползвах беше по-широка от 23 см.
Но това разбира се не попречи на вкуса :)
Продукти:
2 и 1/2 ч. л. какао на прах
Яйцата се разбиват със захарта. Прибавят се олиото, млякото и ванилията. Брашното се смесва с бакпулвера и солта. Мокрите съставки се прибавят към сухите и всички се разбърква. Сместта се разделя на две равни части. Към едната се прибавя какаото. Дъното на тавата, в която ще се пече сладкишът се застила с хартия за печене и се намаслява. По средата се изсипват 3 с.л. от бялото тесто. В средата на бяата смес се изсипват 3 с.л. от кафявата и така се редуват докато количеството се изчерпа. Пече се на 180* в предварително загрята фурна.
И преди да срежете, изчакайте да изстине добре. Не правете като мен :)
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!
Но това разбира се не попречи на вкуса :)
Продукти:
- 4 яйца
- 250 г захар
- 250 мл прясно мляко
- 250 мл олио
- 1 ч. л. ванилова есенция
- 300 г брашно тип 500
- 1 с. л. бакпулвер
2 и 1/2 ч. л. какао на прах
Яйцата се разбиват със захарта. Прибавят се олиото, млякото и ванилията. Брашното се смесва с бакпулвера и солта. Мокрите съставки се прибавят към сухите и всички се разбърква. Сместта се разделя на две равни части. Към едната се прибавя какаото. Дъното на тавата, в която ще се пече сладкишът се застила с хартия за печене и се намаслява. По средата се изсипват 3 с.л. от бялото тесто. В средата на бяата смес се изсипват 3 с.л. от кафявата и така се редуват докато количеството се изчерпа. Пече се на 180* в предварително загрята фурна.
И преди да срежете, изчакайте да изстине добре. Не правете като мен :)
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!
Шарките са се получили прекрасно, Илианка. Изглежда и много сочен, а не сух сладкиш.
ОтговорИзтриванеПоздрави и честит празник!
Честит национален празник, Илиянче! Толкова красив ти се е получил кейка! Прекрасна неделна вечер и хубава нова седмица!
ОтговорИзтриванеКекса е чудесен,Илианка!
ОтговорИзтриванеМного красив се е получил, Илианка,
ОтговорИзтриванеи за нас би било трудно да изчакаме...
Сърдечни поздрави и хубава нова седмица, Диана
Шарката ти се е получила страхотна,Или,макар и в по-голяма форма,гледай как равномерно се е разпределила.Моят отдавнашен първи опит беше много зле в това отношение и пак му се каня,да видим как ще ми се получи втория път.
ОтговорИзтриванеВзимам си парченце и ти пожелавам хубав вторник! )
Честит празник,Или!
ОтговорИзтриванеБъди обичана,успешна,удовлетворена и нека имаш повече поводи да грее лицето ти с усмивка!
Весел празник!
ОтговорИзтриванеAlso visit my website ... lotto
Толкова перфектни линии на зебрата, че само комплименти мога да отправя! Честит празник на патерица!
ОтговорИзтриванеПрекрасен е! Толкова пъти съм го правила, а и аз все още не съм му отредила място в блога си:)
ОтговорИзтриванеКрайно време е! Много ефектно печиво :)
Поздрави Илианка!
Прекрасен е!Толкова пъти съм го правила , а все още не съм му отредила местенце в блога си:)
ОтговорИзтриванеПерфектна визия има това печиво :)
Направо ми се прииска парченце за сутришното кафе:)
Поздрави Илианка!
Май се повторих….нещо не си виждам коментарите:)
ОтговорИзтриванеКакто и да е…поздрав с усмивка:) и хубав ден от мен!
Благодаря!
ОтговорИзтриване