неделя, 19 февруари 2012 г.

Пилешко филе с картофи и гъби

Продукти:

500 г пилешко филе, можете да използвате и месо от бутчетата
500 г картофи
300 г гъби
100 г топено сирене
100 мл течна готварска сметана
3 с.л. соев сос
1 с.л. балсамов оцет
3 с.л. зехтин
3 с.л. масло и още за намазване на тавата
черен пипер
сол


Пилешкото се нарязва на парченца - както ви е удобно. Към него се прибавят соевият сос, балсамовият оцет, зехтина и малко сол. Оставя се в хладилника поне за час - два. Картофите се обелват и се нарязват на търки кръгчета. Гъбите се режат на филийки. Дъното и стените на тавата, в която ще се пече ястието се намазва с масло. Подреждат се плътно картофите, като се посоляват и се поръсват с няколко парченца масло. Отгоре се слага пилешкото месо. Залива се с вода - да покрие картофите и се слага да се пече. Ако по време на печенето месото се зачерви, а картофите още не са готови, покрийте тавата с фолио и намалете фурната отгоре. В тиган се разтопява маслото. Изсипват се гъбите и се пържат, докато се зачевят леко. Сметаната се изсипва в подходящ съд и се слага на котлон да заври. Прибавя се топеното сирене и се разбърква на котлона, докато сиренето се разтопи. Изсипват се гъбите и се подправя с черен пипер. Когато месото и картофите вече са добре изпечени, ястието се изважда от фурната и се отгоре се изсипва гъбената смес. Връща се обратно и се пече докато се зачерви.

4 коментара:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...