около 100 г гъби
1 по-малък морков
парче целина - около 30-40г
100 г грах от консерва
3 средни картофа
50 мл течна готварска сметана
сол
черен пипер
В 1,2 л вода се изсипват нарязаните гъби, моркови и целина. Слага се на котлона да ври, докато омекнат морковите и гъбите. Картофите се намрязват на дребни кубчета и се прибавят към останалите зеленчуци, заедно с граха. Супата се вари, докато всички продукти се сварят добре. Посолява се на вкус и се подправя с черен пипер.
По желание можете да сипете сметаната и да оставите отново да заври. Но не е задължително да я използвате. Супата става достатъчно вкусна и ароматна и без нея. Ако я пропуснете, накрая добавете 1-2 с.л. краве масло. Пак ще стане много вкусна.
Ех, че топло и вкусно! Супер, Илианка!
ОтговорИзтриванеЛюбима супа с от всичко по малко и сметанка :)
ОтговорИзтриванеЧакам да месиш :)
Днес сме били на една вълна-и аз правих същата супа,но я пасирах.Твоята е също толкова вкусна.
ОтговорИзтриванеПриятна вечер!
Не бих отказала порция топла супа :)Изглежда апетитно.
ОтговорИзтриванеХубава неделя!