Рецептата е на Иван Звездев за Соленки с ким, но аз я промених на соленки със сусам :) Е, може да ви хартисат малко белтъци, но резултатът определено си заслужава!
Продукти:
3 жълтъка
300 мл готварска сметана
300 г брашно
50 г натурално нишесте
1 1/2 ч. л. сол
1 ч. л. бакпулвер
1 щипка бял пипер
сусам за поръсване
1 жълтък за намазване
От изброените продукти зе замесва нелепнещо тесто, което се поставя за 30 мин. в хладилник, покрито с фолио. След това се разточва на кора с дебелина около 5 мм и се изрязва с формички или са нарязва на пръчици, както направих аз. Соленките се поставят в покрита с хартия за печене тава, намазват се с разбития с малко вода жълтък и се поръсват със сусам. Пекат се в умерена фурна.
They look great ! I put them on my "to do" list :)
ОтговорИзтриванеThanks, Ala! :)
ОтговорИзтриване