събота, 13 юни 2009 г.

Пълнени тиквички




Ще предложа един по-нетрадиционен начин за приготвяне на пълнени тиквички. Благодарностите за рецептата са за Жоро!


Продукти:

1 кг.тиквички
2 глави лук
5 с.л. зехтин
500 гр. Кайма
2 кубчета телешки бульон
1 к.ч. ориз
1 кофичка кисело мляко
3 яйца
3 с.л. брашно
3 домата
1 ч.л.универсална подправка (вегета)

Тиквичките се измиват, нарязват се на парчета около 5 см. издълбават се с лъжичка. Нареждат се в тавичка, между издълбаните тиквички се слага издълбаната сърцевина. Издълбаното се пълни със следната плънка: Лука, нарязан наситно се задушава с 3 с.л. зехтин. Добавя се каймата, кубчетата телешки бульон, ориза и 200 гр.вода. Задушава се до изпаряване на водата. След като се напълнят тиквичките се нареждат отгоре ред домати на филии, добавят се останалите 2 с.л. зехтин и 300 гр. вода и се пече във фурна на 200 гр.до изпаряване на водата. Прави се заливка от киселото мляко, яйцата, брашното и универсалната подправка. Ястието се залива и допича.


Това е рецептата на Жоро. На мен ми остана доста от плънката и я сложих между тиквичките. Определено се получи много вкусно ястие, което се хареса и на недолюбващите тиквички вкъщи :)

3 коментара:

  1. Здравей Iliana!Следя с интерес блога Ти. Много ми харесват кулинарните рецепти, които публикуваш. Ще се радвам много, ако приемеш от мен едно отличие"Super Chef".Благодаря, желая успех!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря за прекрасната рецепта. Аз все пак малко я промених, но въпреки това се получи много вкусно ястие.

    ОтговорИзтриване
  3. Привет, Иволина!
    Много се радвам, че ви харесва!
    А ще споделиш ли какво точно промени?

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...