Източник: marabu
Продукти:
3 -4 с л олио
2-3 с л соев сос
1/2 ч л смлян черен пипер
2 с л доматено пюре
1 дафинов лист
1 ч л сладък червен пипер
50 -60 мл бяло вино
1 скилидка пресован чесън
1 кг заешко месо
Соевият сос, олиото, чесънът, черният и червеният пипер, доматеното пюре и виното се разбъркват до еднородна смес (става гъста). В тава се подреждат нарязаното заешко и отгоре се залива с марината, поставя се и дафиновия лист. Покрива се и се оставя да се маринова за 12 часа. Заешкото месо се пече заедно с марината в предварително загрята фурна на 250 С за 2 - 2 1/2 часа.
Няма коментари:
Публикуване на коментар