сряда, 28 януари 2009 г.

Маринован заек по кубински


Източник: marabu

Продукти:

3 -4 с л олио

2-3 с л соев сос

1/2 ч л смлян черен пипер

2 с л доматено пюре

1 дафинов лист

1 ч л сладък червен пипер

50 -60 мл бяло вино

1 скилидка пресован чесън

1 кг заешко месо


Соевият сос, олиото, чесънът, черният и червеният пипер, доматеното пюре и виното се разбъркват до еднородна смес (става гъста). В тава се подреждат нарязаното заешко и отгоре се залива с марината, поставя се и дафиновия лист. Покрива се и се оставя да се маринова за 12 часа. Заешкото месо се пече заедно с марината в предварително загрята фурна на 250 С за 2 - 2 1/2 часа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...