петък, 30 декември 2016 г.

Свински пържоли на тиган с масло и предизвикателството TEFAL


Днес готвим вкусно с Тефал :)
Имам удоволствието да участвам в предизвикателството на Тефал  и прекрасните водещи Лора и Стоян от Бон Апети, в рамките на което 5  кулинарни блогъри за определено време ще тестват подбрани продукти от серията Tefal Talents.
Преди няколко дни  получих първите продукти, които са Бавнопресоващата сокоизстисквачката Tefal Infiny Press Revolution и дълбок тиган с капак TEFAL So Intensive.



Първата рецепта, която приготвих са тези бързи и много, много вкусни свински пържоли на тиган с масло, придружени от вкусни картофки. Изключвам това, че бързах да изпробвам сокоизтисквачката и направих сок за цяла армия бързо и много лесно от различни плодове и зеленчуци :) 
За първи път работя с подобна техника и съм наистина впечатлена от качеството на изцедения сок. Много чист и бистър, без парченца плодове в него, с минимално количество отпадък, който е почти сух. А самата сокоизтисквачка работи много тихо и можете да изцеждате сок както от меки, така и от по-твърди плодове и зеленчуци. Имах възможност да я изпробвам за сок от моркови, ябълки, ананас, портокали, грейпфрут, мандарини, лимони и банани. За съжаление, поради многото празнични дни не бях вкъщи и не успях да я тествам за пюрета или смути.
Сокоизстисквачката Tefal Infiny Press Revolution извлича повече сок, като запазва свежестта му и хранителните му качества. С нея лесно могат да се приготвят сокове, смутита, сосове и дори и пюрета със специалната приставка за това. В книжката, приложена към уреда можете да видите точно как се ползва.
Моите впечатления са, че лесно се обслужва - всички части се измиват бързо и лесно, стига да ги миете веднага след като сте я използвали, защото в противен случай може доста да залепнат. Също така, ако в изцедения сок се образува пяна, тя лесно се отстранява със специалната приставка към каната, в която се изцежда сока. Спокойно можете да направите една кана сок, дори и повече, като не се притеснявате дали отпадъците ще се съберат в контейнера за отпадъци, просто защото тази сокоизтисквачка няма такъв контейнер :) Вместо това има още една кана, в която отиват отпадъците и която повярвайте, не се пълни много лесно.


И така, да минем към рецептата за пържолите, че след толкова писане поогаднях :)
  Продукти:

2 броя свински пържоли (при мен бяха извадени от бут от домашно прасе, но вие може да приготвите по ваш избор)
30 г краве масло
2 с.л. олио
сол
черен пипер

2 картофа
2 щипки риган
черен пипер
сол
100 мл вода или пилешки бульон

Пържолите се посоляват и подправят с черен пипер непосредствено преди готвенето. Маслото и олиото се загряват в тиган.Пържолите се поставят в загрятата мазнина и се готвят под капак 5 минути от едната страна без да се обръщат или проверяват през това време. Просто ги забравете в тигана и се върнете след 5 минути, за да ги обърнете. Обръщат се и се готвят още 3-4 минути под капак и от другата страна. Изваждат се и се оставят на топло. 
В мазнината се слагат предварително нарязаните на кръгчета картофи, посоляват се, поръсват се с черен пипер и риган. Наливат се 50 мл от водата или бульона и се слага капакът на тигана. След като останат само на мазнина, се обръщат - вече са се карамелизирали от едната страна, обръщат се, налива се останалата течност и се готвят под капак до готовност.



Това е. Получава се наистина много бърза и вкусна вечеря, приготвена само в един съд. 

Незалепващо вътрешно титаниево покритие  Titanium Force  с повишена устойчивост на надрасквания, външно покритие  от емайл и удобен захват са само част от предимствата на тиганите TEFAL So Intensive.
Специаланото дъно Diffusal разполага с меден слой за по-добра топлинна дистрибуция, а температурният индикатор “Thermo-spot” ви подсказва кога е достигната подходяща температура за готвене.Тиганите TEFAL So Intensive са подходящи за всякакви котлони, без индукционни.

И помнете - с малко вдъхновение и правилните уреди, всеки може да създава магия в кухнята, независимо от умения и опит. Вкусът на домашно приготвената храна е несравним и въпреки че има дни, в които нямаме вдъхновение, желание и дори сили, с правилните уреди лесно можем да създадем бързи и вкусни ястия.

4 коментара:

  1. Честита нова година, Илианка! Мирна и плодородна, успешна и усмихната да бъде!
    Вкусът на домашно направената храна е несравним, това несъмнено е така, а с уредите на Тефал, определено е бързо и вдъхновяващо!

    ОтговорИзтриване
  2. Илианка, за много години, бъдете здрави и щастливи!

    ОтговорИзтриване
  3. Или,
    Честита , мирна и благотворна Нова 2017 година ! Чудесни са уредите на Тефал, много качествени.Имам у дома и уважавам тази марка.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  4. Чудесна си! Или, ще чакам да споделиш впечатления за сокоизтисквачката. Най-вече цедката ситна ли е, има ли частички сокът? Поздрави!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...