неделя, 23 август 2015 г.

Кренвиршки с бутер тесто



Бутер тесто можем да си направим вкъщи, но е доста трудоемък процес, който отнема и доста време. Приготвяла съм тесто за домашно кроасани  и уверявам ви, това са най-вкусните кроасани, които съм опитвала до момента. Нищо, че не ги докарах много на външен вид... но това е една друга тема  Както и да е... отплеснах се по темата с тестото. Исках да кажа, че и готовото бутер тесто не е за пренебрегване. С него можете да приготвите толкова много вкусотии, колкото ви стига фантазията  Можете да го използвате и за сладки, и за солени изкушения . Каквото ви е по вкуса. Солени кифлички, кроасани, бутер банички с яйце и сирене, банички с гъби, банички с месце, вкусни топчета с маслини, рулца с шоколад и орехи, пица рулца, щрудел, кремки с кайсии и още, и още... и разбира се, кренвиршки с бутер тесто.

Е, не е задължително да си правите кренвиршките с бутер тесто. За целта можете за използвате и обикновено тесто с мая. Вече съм публикувала рецепта за кренвиршки с такова тесто, а също и рецепта за балатонки. И двата вида са много вкусни, но уверявам ви, тези са просто чудесни. 

Продукти:

1 пакет бутер тесто 400 или 500 г 
6 бр по-тънки кренвирши
1 яйце
сусам

Тестото се разточва на тънко. Разрязва се на 6 еднакви правоъгълника. В средата на всеки правоъгълник се поставя кренвирш. Завиват се плътно с тестото. Поставя се в тава, застлана в хартия за печене, така че ръбът на захлупване на тестото да бъде отдолу, за да не се отворят. Върху всяка кренвиршка се правят разрези с остър нож. Намазват се внимателно с помощта на четка с разбито яйце и се поръсват обилно със сусам. 
Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса, докато придобият приятен загар. 
Пекат се бързо, така че внимавайте да не ги изгорите. Аз за малко да ги изгоря...

Ако тази рецепта ви харесва, заповядайте в нашата кулинарна група във Фейсбук за споделяне на рецепти и забавление Готви, обичай, усмихни се!

8 коментара:

  1. Това са най-апетитните кренвиршки,които някога съм виждала,Или,невероятни!

    ОтговорИзтриване
  2. Илианка, лесни и чудесни.
    От както открих бутертестото от Лидл се чудя как съм ползвала преди друго...Грабвам си бързо...А какви тънки кренвирши ползваш, аз съм почитател единствено на "Житница", но те нямат тънки?

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря ви, Роси и Веси :)

    Весе, използвам кренвирши пак от Лидл - на Пикок има в малка и голяма опаковка. Харесват ми.

    ОтговорИзтриване
  4. Е... нямаме трилитрови буркани, за жалост, но ще ги направим в по-малки - литър и половина. Сигурно ще се получи? Благодарим за рецептата, Илианка!

    ОтговорИзтриване
  5. Илианка, страхотни са!!! Искам и аз :))))

    ОтговорИзтриване
  6. Валя и Ирина, здравейте :)
    Предполагам, че този коментар е за доматите.
    Да, ще се получат и в по-малки буркани.
    Успех, момичета :)

    ОтговорИзтриване
  7. Аля, почерпи са :)
    Благодаря ти!

    ОтговорИзтриване
  8. Страхотна рецепта! Бързо, лесно, вкусно! Ей такива най- ги обичам!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...