Аз и крем карамела...
Какво да ви кажа... Сигурно това, което ще напиша ще прозвучи на голяма част абсурдно, но напук на всички правила за крем карамел, аз го обичам в тава и с много шупли. Ей така - карамелът хууубавичко да се настани в крема. И да е прилично сладък.

Нямам рецепта за крем карамел в блога, точно защото не го правя по приетите правила. Обаче тази седмица пуснах горната снимка в нашата (с Пеп) група във фейсбук (Пропуснали ли сте я? Може да я намерите тук https://www.facebook.com/groups/343964305776279/). И ми поискаха рецептата. Затова ще я напиша. Може пък и някой друг да обича крем карамел като мен.

Продукти:
8 яйца
1 л. прясно мляко
2 ванилии
12 с.л. захар
За карамела - 150 г захар
Яйцата се разбиват със захарта добре. Аз с миксер

Захарта се слага да се карамелизира. Може и директно в тавата, може и в друг съд и после да я изсипете в тавата. Отгоре се изсипва яйчната смес.
Пече се в загрята на 150-160* фурна до готовност.
Не се пече на водна баня! Просто слагате тавата във фурната.
Ако използвате керамична тава както на снимката, за да не се спука, задължително стопете захарта в друг съд. Постепенно загрейте тавата и чак тогава изсипете карамела, защото в противен случай има голяма вероятност да се спука.