Продукти:
3 кг камби
400 г моркови
1,5 кг зеле
100 г глава целина
листа целина
1 ч.ч. сол
1 ч.ч. захар
3 л вода
600 мл оцет
300 г захар
2 пакетчета Пикант фикс
За тази рецепта е необходимо да се изберат
по-дребни камби, за да могат да се подредят в буркан.
Камбите се измиват и почистват от дръжките и
семките. Солта и захарта се смесват и камбите се посоляват хубаво отвътре с
тази смес. Оставят се да престоят 6 часа. Зелето се накълцва на ситно, а морковите
и целината се настъргват. Поръсват се с две-три щипки сол и се намачкват, като
се разбъркват хубаво. Камбите се отцеждат от течността, която са си пуснали и се
пълнят плътно със сместа от зеле, моркови и целина. Подреждат се в буркан и
между тях се редят листата целина.
Съдържанието на пакетчетата Пикант фикс се
разбърква с водата, оцета и захарта и се слага да заври за 3 до 5 минути. Заливат
се приготвените буркани, разклащат се, ако има въздух да излезе и се долива още
марината, ако е нужно. Затварят се плътно и се обръщат с капачките надолу. Стоят така докато
изстинат. Прибират се на хладно и тъмно място.
Или,
ОтговорИзтриванечудесна е рецептата затова ще я запиша.Много е лесна, стига добре да се запазят камбите.С червените има проблем.Явно ако са много торени с изкуствени торове бързо омекват при консервиране и се скашкват.Но мисля,че този Пикант фикс добре ще запази всички зеленчуци.
Поздрави и приятна предзимна подготовка !
Чудесни са!
ОтговорИзтриванеКрасота!
ОтговорИзтриванеЗдравейте, имам въпрос - маринатата гореща, топла или охладена?
ОтговорИзтриванеГореща. Сваляте я от котлона и заливате.
Изтриване