вторник, 6 октомври 2020 г.

Зимнина: Пълнени камбички със зеле и моркови

 


Продукти:

3 кг камби

400 г  моркови

1,5 кг зеле

100 г глава целина

листа целина

 

1 ч.ч. сол

1 ч.ч. захар

 

3 л вода

600 мл оцет

300 г захар

2 пакетчета Пикант фикс 


За тази рецепта е необходимо да се изберат по-дребни камби, за да могат да се подредят в буркан.

Камбите се измиват и почистват от дръжките и семките. Солта и захарта се смесват и камбите се посоляват хубаво отвътре с тази смес. Оставят се да престоят 6 часа. Зелето се накълцва на ситно, а морковите и целината се настъргват. Поръсват се с две-три щипки сол и се намачкват, като се разбъркват хубаво. Камбите се отцеждат от течността, която са си пуснали и се пълнят плътно със сместа от зеле, моркови и целина. Подреждат се в буркан и между тях се редят листата целина.

Съдържанието на пакетчетата Пикант фикс се разбърква с водата, оцета и захарта и се слага да заври за 3 до 5 минути. Заливат се приготвените буркани, разклащат се, ако има въздух да излезе и се долива още марината, ако е нужно. Затварят се плътно и се обръщат с капачките надолу. Стоят така докато изстинат. Прибират се на хладно и тъмно място.

 


3 коментара:

  1. Или,
    чудесна е рецептата затова ще я запиша.Много е лесна, стига добре да се запазят камбите.С червените има проблем.Явно ако са много торени с изкуствени торове бързо омекват при консервиране и се скашкват.Но мисля,че този Пикант фикс добре ще запази всички зеленчуци.
    Поздрави и приятна предзимна подготовка !

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...