събота, 17 март 2018 г.

Солени кексчета с тиквички и извара


С тази публикация за солени кексчета с тиквички и извара се включвам с удоволствие в проект "Вкусно и полезно" на био магазин Зелен, целта на който е да се покаже, че здравословната храна може да бъде и много вкусна. Благодаря за поканата! Био магазин Зелен ми предоставиха продукти, с които с удоволствие ще приготвя вкусни неща.


Преди да пристъпя към рецептата, ще уточня, че тя е подходяща и за тези, които спазват Зоната. Това разбира се не означава, че останалите не могат да си хапнат вкусно, здравословно и балансирано кексче.

Продукти:

2 яйца
2 белтъка
280 г нискомаслена извара
56 г сирене
220 г кисело мляко
240 г тиквички
114 г био овесени трици
60 г брашно от нахут
2 1/2 ч.л. зехтин
5 г бакпулвер
подправки по желание (при мен са риган и черен пипер)
ако е нужно, още щипка сол

12 маслини
28 г кашкавал


След като си приготвите точните количества продукти, приготвянето е изключително лесно.
Тиквичките се настъргват и посоляват, след което се оставят да постоят около десетина минути, за да си пуснат водата. След това се отцеждат, като се притискат с ръце.
Всички продукти без маслините и кашкавала се смесват в голяма купа и разбъркват до хомогенна смес. Тази смес се разпределя във формички за мъфини. Достатъчна е за приготвянето на 12 кексчета. Отгоре се поръсва с кашкавала и се забожда по една маслинка в средата.
Пекат се в загряна на 180 градуса фурна до готовност.
Едно кексче равно на 1 зонов блок, за тези, които се интересуват.

Източник на рецептата: http://www.vzonata.com/mufini-s-tikvichki-i-maslini/



1 коментар:

  1. Или,
    не съм изпробвала ЗОНАТА, но знам по принцип за какво става въпрос.Идеално предложение за тази цел.Аз бих направила кексчетата без кашкавал, но и така са чудесни.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...