събота, 30 юли 2016 г.

Пилешки хапки с корнфлейкс


Едно от нещата, които често си поръчваме на заведение са пилешки хапки. Може да са пилешки хапки с корнфлейкс, със сусам или просто панирани. Много са ни любими. Все са много подходящи за чаша бира и за мезе на разговора с приятели.
Но можем да си ги направим лесно и вкъщи. (Мислех да пиша за последния път, когато си поръчахме хапки и дълбоко се разочаровахме от това, което ни донесоха, но  ще го спестя и на вас, и на себе си. А затова как и в каква мазнина се приготвят в някои  заведения съвсем няма да пиша. Само ще ви кажа, че можете да си ги приготвите вкъщи също толкова вкусно!)
От много години приготвям доста често у дома тези бързи, лесни и мързеливи хапки  и тези със сусамПриготвям ги доста често, защото съм си измислила по-мързелив начин и не се цапам много-много, а и домашните любимци много ги морят.
Скоро видях тази публикацията на Дарина и много се изкуших да направя и с корнфлейкс. 

Малко промених съобразно нашия вкус, но като цяло се водих от нея. 

Нама да ви лъжа, че се правят бързо и лесно като другите. Цапаницата е малко в повече, обаче пък са много вкусни! Все пак не се правят всеки ден, нали? :)

Продукти:

500 г пилешко филе
4 с.л. соев сос
2 с.л. олио
2 с.л. лимонов сок
1 к.л. куркума
сол
черен пипер

За панировката:

чаената чаша е 200 мл

3 яйца
1 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. галета
200 г корнфлейкс

Филето се нарязва на ивици с дебелина около 1 см. Соевият сос се смесва с олиото, лимоновият сок, куркумата, малко сол и черен пипер и месото се залива и се разбърква добре. Оставя се поне за 1 час в хладилник. Брашното се смесва с галетата. Корнфлейксът се изсипва в по-плътен плик и се начуква с чукче - не фино колкото галета, но да не е много на едро. Яйцата се разбиват в купа.
Всяко парченце месо се овалва в брашното с галетата, после се потапя в яйцата и накрая се овалва хубаво в корнфлейкс. 
Преди да започнете да пържите, си подгответе предварително всички хапки и ги подредете в подходящ съд или върху дъска. 
Пържат се на маслена баня в добре загрято олио. Изваждат се върху салфетка, за да се изцеди излишната мазнина и тогава се сервират. Хапвайте ги още топли.






1 коментар:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...