неделя, 20 март 2016 г.

Кейк с извара и малини




Малката черна престилка се изправя срещу малката черна рокля в кампанията на Olympus Bulgaria. 
Съвременната жена е жонгльор-перфекционист.
Опитва се да бъде Master Chef в живота –
успешна в работата, с поддържана визия и 
изкусна домакиня.

С удоволствие приех поканата да стана посланик на кампанията „Малката черна престилка“, целта на която е да вдъхновява жените да изпитват удоволствие от готвенето у дома!
Да покажем на жените как вкусната и 
здравословна храна може да се приготви 
бързо и забавно.
Да ги вдъхновим с примера на успешните 
жени, творящи чудеса в кухнята с малка черна 
престилка.
Да превърнем готвенето у дома в ритуал на 
удоволствието.

За участието си избрах една много лесна, а в същото време и неустоимо вкусна рецепта  за кейк с извара и малини.



Продукти:

1 2/3 ч.ч. брашно
1 1/2 ч.ч. захар
2 ч.л. бакпулвер
1 щипка сол
3 големи яйца
400 г извара Olympus 
1/2 ч.ч. цедено кисело мляко 10% Olympus 
1/2 ч.ч. разтопено масло
1 ч.ч. замразени малини (може и пресни в сезона)
1 капсула ванилия
3-4 с.л. филирани бадеми

Чаената чаша е с вместимост 200 мл.

пудра захар за поръсване


В купа се смесват брашното, захарта, солта и бакпулвера. В друга купа се слагат яйцата, изварата, млякото, маслото, ванилията. Разбиват се. Към мокрите съставки се добавя сухата смес. Разбърква се до получаване на хомогенна смес. Добавят се половината малини.
Изсипва се в застлана с хартия за печене форма (при мен с диаметър 26 см). Отгоре се слагат останалите малини и се поръсват бадемите.
Пече се в загрята на 180* фурна около 50-60 минути или докато дървен шиш излезе сух от сместа. 
Ако покафенее прекалено бързо, се покрива с лист хартия и се пече докато е неоходимо. 
Изважда се от фурната и се оставя да се охлади напълно. Поръсва се с пудра захар.


 Адаптирано от тук




3 коментара:

  1. Илианка, чудесен десерт ни представяш с продуктите на Olympus! С удоволствие ще го опитам! Пъстра и вдъхновена пролет ти желая, мила!

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте, сладкишът ме заинтригува, но не разбрах кога се прибавят яйцата.
    Поздрави! Зорница

    ОтговорИзтриване
  3. Здравейте, яйцата се прибавят към изварата и млякото. Ще коригирам.
    Благодаря за коментара!

    ОтговорИзтриване