вторник, 16 юли 2013 г.

Тиквички с яйца и сирене на фурна

Продукти:

800 г тиквички
1 малка глава лук
1 морков
4 яйца
300 г сирене
5 с.л. кисело мляко
2 домата

1 ч.л. червен пипер
черен пипер
чубрица джоджен
сол

Тиквичките и морковът се настъргват и се изцеждат за кратко. Лукът се реже на ситно. 3-4 с.л. олио се загряват и в тях се изпържва лукът. Добавят се настърганите тиквички и моркови. Сместа се оставя да ври около 10 минути като се разбърква периодично. Добавят се подправките. Внимавайте със солта, защото и сиренето е солено. Сместа се изсипва в тавичка за печене. Сиренето се натрошава и се смесва с яйцата и киселото мляко, като всичко се бърка хубаво. Изсипва се върху тиквичките и леко се бърка. Слага се да се пече на 180*. Доматите се нарязват на кръгчета и когато горният слой на тиквичките вече се е запекъл и стегнал, тавата се изважда и отгоре се подреждат доматите. Ястието се връща във фурната до пълно изпичане.

6 коментара:

  1. Чудесно е, Или - вкусно, сезонно и не толкова тежко ястие! Много ми допада.
    Прекрасна вечер от мен! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Обичам тиквички във всякакъв вариант!
    Чудесни са станали!
    Гуш :)

    ОтговорИзтриване
  3. В унисон със сезона и моя вкус....-перфектна рецепта:)!

    ОтговорИзтриване
  4. Още един вкусен вариант със сезонните тиквички!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Много го обичам това!Виж домат не съм се сещала да сложа,благодаря за идеята,Или!Хубава сряда!

    ОтговорИзтриване
  6. Благодаря на всички!
    Лятото е прекрасен сезон, а когато имаш зеленчуци от градината на баба е още по-хубаво :)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...