Няма да пиша рецепта за тесто за тази питка. Можете да използвате това, което на вас ви харесва. Видях начина на оформяне тук и много ми хареса. Може би ще бъде още по-красиво, ако има тъмен пълнеж.
Питката направих много лесно, но не знаех как да я кръстя. Затова помолих приятели да ми помогнат и сега тази питка си има кръстница - това е Норчето. Благодаря, Норче, за хубавото име!
Питката направих много лесно, но не знаех как да я кръстя. Затова помолих приятели да ми помогнат и сега тази питка си има кръстница - това е Норчето. Благодаря, Норче, за хубавото име!
Тестото се разделя на три равни части. Всяка част се разточва на правоъгълник и се намазва с масло. Слагат се една върху друга и се завиват на стегнато руло. Краищана на рулото се отрязват и то се завива на кръг. С ножица се правят разрези с дебелина около един пръст, без да се достига до края.
Едно парченце се извива навътре към празния кръг, другото остава навън и леко се извива в една посока. Така листенцата се редуват.
Отделеното в началото тесто от краищата се поставя по средата на питката.
Оставя се да втаса и се намазва с разбит с малко олио и вода жълтък. Пече се в загрята фурна на 180 *.
Приказно изглежда тази "златна виторожка", Илианка! Вълшебна...
ОтговорИзтриванеМного красиво и ефектно оформление с майсторско изпълнение!
Страхотна си,
поздрави и хубава вечер, Диана
Изглежда
ОтговорИзтриванечудесно!
Изглежда страхотна питката!
ОтговорИзтриванеБраво,Илианче!
ОтговорИзтриванеПерфектна е!
И страхотна плетка!
Илианче,много е засмяна и красива "Златна виторожка".
ОтговорИзтриванеСега очаквам да видя как ще изглежда "Змей Горянин"...
Природата те е дарила с невероятен талант да работиш с тесто и то ти се отблагодарява по свой си начин.
Хубава вечер
Нора
Страхотна питка! Зашеметяваща!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Браво,страхотна е станала питката,ще се възползвам от начина на приготвяне
ОтговорИзтриванелека и спокойна
прегръдки
Piece of art I would say.How that must have smelled baking and ..eating..heaven:)
ОтговорИзтриванеЧудна красавица е станала питката!И името много точно и подхожда,браво на кръстницата!
ОтговорИзтриванеПитка-един път, както се казва!:)) Пухкава, бухнала, вкусна. Харесах я още, щом я видях във фейса! Майстор си, Илианка! Поздрави!
ОтговорИзтриванеЧудна, чудна!:) Чаках да видя и аз рецептата:)
ОтговорИзтриванеИлианка- царицата на питките;-)
ОтговорИзтриванеМного е красива, поздраления@!
Или,страшна питка!Личи си маяйсторлъка ти!
ОтговорИзтриванеПрегръдки:)
Много красива питка, толкова е апетитна!!! Поздравления и хубав ден :)
ОтговорИзтриванеЕдна съседка от другия блок прави същата питка и винаги е толкова мекичка - дори и след като са минали няколко дни!Сега вече ще науча тайната :) Поздрави
ОтговорИзтриванеЛеле, колко много коментари...
ОтговорИзтриванеБлагодаря насички ви от сърце!
Ще се постарая да защитавам и занапред името, което ми дадохте.
Отново - благодаря!
Илианка, страхотна питка! Заслужава си името, наистина е златна!
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава вечер!
Prelepa pogača mila, super ideja, baš mi se dopada, pozdrav iz Beograda :)))
ОтговорИзтриванеМного е красива и сигурно още толкова вкусна, Илианка! :)
ОтговорИзтриванеИзглежда чудесно! Вчера пробвах едно хлебно ръкоделие, предложено от Диани, а сега ме хвана твоята виторожка, трябва да се пробва. Семена ще потърся!Сигурно ще стане и със сусам и с микс:)
ОтговорИзтриванеПокланям се до земята на таланта ти.Пиша на ти защото следя постоянно изявите ти.Блсгодаря за хубавите и точни рецепти и наи вече за представянет на месениците стъпка по стъпка. Твоя анонимна фенка, и все пак: Natali
ОтговорИзтриванеСтрахотна си! Браво !!! :):):)
ОтговорИзтриване