сряда, 9 декември 2009 г.

Зелен боб с ориз и грах на керемида


Продукти:

1 к.ч. ориз
1 ч.ч. зелен боб
1/2 ч.ч. грах
1 малка глава лук
шепа маслини
1 малък домат
черен пипер
чубрица
сол
2 с.л. олио или зехтин


Лукът се нарязва на ситно. Задушава се в мазнината. Прибавя се почистеният и измит ориз. Задушава се още малко и се прибавят настърганият домат, грахът и зеленият боб. Добавят се подправките. Сместта се прехвърля в керемида (или друг подходящ съд). Отгоре се слагат маслините. Залива се с 2 кафени чашки вода и се слага да се пече. Когато изври водата, се доливат още две чашки. Пече се до пълна готовност.

3 коментара:

  1. Здравей,Илианка,все любими съставки/без керемидата../Ще опитам на всяка цена.Поздрави:)

    ОтговорИзтриване
  2. Аз с ръка на сърцето повече харесах вечерята за твоите Никита, но боба си изглежда апетитно, а сигурно е вкусен така на керемида!
    Радвам се, че пак си на линия!
    Прегръдка от мен :)

    ОтговорИзтриване
  3. Хехе, как ме развеселихте и двете :))
    Благодаря! Прегръщам ви!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...