Източник: marabu
Продукти:
5-6 картофа
2 белътка
сол
смлян черен пипер
Картофите се почистват, измиват се и се нарязва на пръчици. Поставят се в купа и се заливат с ледена вода. Оставят се за 1-2 часа. Отцеждат се и се подсушават с кухненско руло. В друга купа се смесват белтъците със сол и черен пипер. Прибавят се картофите и добре се разбъркват. Огнеупорна тава се застила с хартия за печене и се намаслява със зехтин (олио). Нареждат се картофите на един ред. Пекат се в предварително загрята фурна на 220 С за 30-40 минути, като периодично се разбъркват. Пържени картофи на фурна по желание се поднасят с настърган Пармезан отгоре.
Няма коментари:
Публикуване на коментар