събота, 13 май 2023 г.

Пилешки шишчета

 



Пилешките шишчета се правят много лесно в домашни условия, а са толкова вкусни! Дори не е нужно да ги печете на скара, може да я заместите с грил тиган, както направих аз. Този път избрах рецепта само с месо, но ще се пилешките шишчета ще се получат прекрасни, ако добавите и някакви зеленчуци към тях - чушка, лук, тиквичка, гъби. 



Приготвени по този начин, шишчетата са сочни и крехки. Маринатата се прави от зехтин, лимон, чесън и подправки. Ако им добавите домашни питки на тиган, както направих аз, вечерята ви ще стане още по-вкусна. Като добавка аз предложих печени тиквички, домати, краставици, чушка, сирене и сосче. Перфектно съчетание. Толкова просто, а така вкусно. В този случай използвах пилешко филе, но ще се получат много успешно и с месо от бутче. 


Ето и необходимите продукти:

около 800 г пилешко (филе или бутче, а може и комбинация от двете)

4 с.л. зехтин

2 с.л. прясно изцеден лимонов сок

1 с.л. настъргана лимонова кора

1 ч.л. червен пипер

1 с.л. сух риган

1 ч.л. сушена мащерка

3 скилидки чесън, нарязани на много ситно

черен пипер

сол


Месото се нарязва на хапки по около 2 см. Всички останали продукти се смесват в купа и се разбъркват добре. Изсипва се месото, разбърква се хубаво и се оставя за поне 2 часа да се маринова, като се разбърква периодично. Ако го оставите по-дълго, би било още по-добре. 

Месото се нанизва на шишчета. Пече се на загрят грил тиган или скара, докато се сготви напълно. Хубаво е да се сервира веднага.

Ако пък си търсите хубава рецепта за шишчета от свинско месо, горещо ви препоръчвам моята. Обожавам ги приготвени така http://ilrai.blogspot.com/2008/09/blog-post_07.html?m=0



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...