понеделник, 15 декември 2008 г.

Линцерови сладки с кашу




Подготовката за Коледа вкъщи върви с пълна пара. Днес довърших тези линцерови сладки и замесих двойна доза от ванилените кравайчета . А да знаете само какво прекрасно ухание изпълва въздуха...


Със сигурност до Коледа ще ви предложа още сладки, които са подходящи за празника :) А сега ето как направих линцерите с кашу:


Продукти:

200 гр кашу(солено и печено)
200 гр краве масло
3 жълтъка
1 ванилия
1 ч.ч. пудра захар
1 щипка индийско орехче
около 400 - 500 гр брашно

пудра захар за поръсване
конфитюр за намазване

Кашуто се смила ситно. Смесват се всички продукти, като първоначално се прибавя половината брашно и постепенно се добавя по малко, докато се получи гладко и подходящо за точене тесто. Тестото се разточва на кора дебела около 5 мм. и се изрязват сладки с подходящи формички. Половината от тях се режат с дупка по средата. Пекат се в загрята фурна докато леко порозовеят по страните. Оставят се да се охладят и се прибират в кутия. Една седмица преди консумация сладките се слепват. Първо тази част, които са с дупка се поръсват с пудра захар. Целите се намазват с конфитюр и се слепват. Прибират се отново и се оставят да омекнат.








Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...