
Източник: marabu
Продукти:
200 г начупен шоколад
90 г краве масло
110 г захар
щипка сол
3 яйца
1 ч л ванилова есенция
250 г брашно
25 г какао на прах (горчиво)
1/2 ч л бакпулвер
3/4 чаша пудра захар
В достатъчно голям съд на водна баня се разтoпява маслото и шоколадът до еднородна маса. Маха се от огъня и се охлажда, добавя се захарта. Омесва се всичко добре. Добавят се едно по едно яйцата, като след всяко яйце сместа се разбива хубаво с миксер. Добавят се ванилията, брашното, какаото, солта и бакпулвера в шоколадовата смес. Отново всичко се омесва добре. Купата се покрива с фолио и се оставя за 1 час (или повече) в хладилника или за 15 минути във фризера. Фурната се загрява до 160 С. Тавата се намазва с масло или се постила хартия за печене. Пудра захар се изсипва в чиния. С чаена лъжица се отчупват парченца тесто от които се правят топки ~ 2,5 см диаметър. Всяка топка се овалва хубаво в пудра захар. Всяка бисквита трябва да бъде покрита с ДЕБЕЛ слой пудра захар. Бисквитите се поставят върху хартия на разстояние 4 см. Пекат се 10-12 минути (по време на печене се пукат леко - нормално е). Готовите бисквити се охлаждат в тавата още 2 минути, след което се изваждат до пълното охлаждане.
ВАЖНО! За добър резултат е важно да не ги препичате, зящото ще станат твърди. Отгоре може да не личи, че са изпечени, но отдолу зачервят ли се съвсем леко, са готови. Не се заблуждавайте, че са много меки. Това не значи, че са сурови. Като ги извадите от фурната, ще се стегнат.
Тази рецепта за напукани шоколадови сладки е най-добрата от всички.
Strahotni sa tezi biskviti!
ОтговорИзтриванеBlagodarq za spolu4livata recepta!
Geri.
Благодаря
ОтговорИзтриванеИзглеждат много вкусни !
ОтговорИзтриванеНаистина са много вкусни ☺️
Изтриване