Много, много бързам да ви споделя рецептата за милинките, които направих тази вечер. Вече имам една рецепта за вкусни милинки в блога, която съм писала през далечната 2008 г. http://ilrai.blogspot.com/2008/08/blog-post_08.html. Тя категорично е много добра, но уверявам ви, настоящата рецепта я превъзхожда. Няма как да ви опиша колко са вкусни, пухкави и мекички са тези милинки с галета. Просто хапки съвършенство.
Продукти:
150 мл прясно мляко
150 мл вода
20 г прясна мая
1 с.л. захар
1 с.л. сол
60 мл олио
около 500 г брашно
около 200 г сирене
За заливката:
80 г краве масло
60 мл олио
3 с.л. галета
Млякото се смесва с водата и се затоплят леко. Прибавя се маята и захарта и се разбърква хубаво. Добавят се 3 с.л. брашно и отново се разбърква. Оставя се да втаса, докато хване хубава шапка.
Около 300 г от брашното се изсипват в голяма купа. Прави се кладенче, в което се слагат солта и олиото. След като сместа с маята втаса, също се изсипва в купата. Разбърква се добре, докато се усвои цялото брашно и постепенно се прибавя останалото брашно, като тестото се меси, докато се получи нелепнещо тесто. Ако е необходимо, може да добавите още малко брашно, докато тестото спре да лепне.Тестото веднага се нарязва на парченца колкото орех. От тях се оформят топчета, в средата на които се слага малко сиренце. Така приготвените топчета се подреждат в тава, която е добре намаслена. Аз пекох в тава с диаметър 28 см.
Между топчетата се натрошава по още малко сирене.
Малслото се смесва с олиото за заливката в подходящ съд и се загрява на котлона, докато се разтопи. Прибавя се и галетата и се пържи около 2 минути. С тази смес внимателно се заливат всички топчета. Пекат се веднага в загрята фурна на 180 градуса около 30 минути.
Наистина се получават вълшебни милинки с галета. Опитайте и вие!
Прекрасни, благодаря за рецепта та..
ОтговорИзтриванеРазкошни, бързо се приготвят,вкуса е невероятен! Благодаря!
ОтговорИзтриванеПочнах ги.Дано се получи нещо.Ама това тесто не трябва ли да втасва поне веднъж😳
ОтговорИзтриванеНе втасва ли поне веднъж това тесто?
ОтговорИзтриванеНе втасва. Действайте смело :)
ОтговорИзтриване