петък, 12 юни 2020 г.

Пилешко филе с моцарела и песто


Какво да ви кажа за тази рецепта. Само суперлативи, нищо друго. Рецептата за пилешко филе с моцарела и песто е просто невероятна. Нежно пилешко месо, топяща се моцарела, ароматно песто и вкусни чери домати. Повярвайте, в тази компания ще се чувствате превъзходно. На всичкото отгоре рецептата се приготвя удивително бързо, така че е подходяща за заети хора с малко време за готвене.

Необходими са ви само четири основни съставки – пилешко филе, моцарела, босилеково песто и домати (в най-добрия случай нека бъдат чери, но ще се получи добре и с други). Добавяте малко зехтин, сол и черен пипер към цялата тази работа и получавате прекрасно ястие.

Продукти:

1 пилешко филе – пеперуда
2 с.л. босилеково песто (ще се получи и с друго)
Две шепи чери домати (количеството е по желание и вкус)
125 г моцарела
Сол
Черен пипер


Още малко песто за сервирането




Пилешките филета се разрязват на две по дължина. Посоляват се леко и се подправят с черен пипер. Хубаво се намазват с пестото. Добре е да се оставят поне час да се овкусят, но аз нямах време и ги приготвих веднага.
Запичат се на грил тиган за по 3 минути от всяка страна и се прехвърлят в тавичка с малко зехтин. Ако грил тиганът ви е подходящ за печене във фурна, оставете ги направо в него. Прибавят се нарязаните домати, които се посоляват леко и се поръсват с малко зехтин. Така приготвеното ястие се слага в загрята фурна на 180 градуса и се пече до готовност. След като пилето е готово, се изважда и върху него се поставят резени моцарела. Върху тях се поставят още малко от доматчетата и ястието се връща във фурната до приятното разтопяване на моцарелата. Изважда се от фурната и се намазва с още малко песто.

Сервира се докато е топло. Аз го предложих с гриловани тиквички и пържени картофи. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...