понеделник, 18 ноември 2019 г.

Глазирано руло от кайма


Днес планирах да правя добре познатото Руло Стефани, но нали все имам стремеж да приготвя нещо по-различно и старото добро Стефани се превърна в глазирано руло от кайма, придружено от вкусно пюре от броколи. Рулото се приготвя много лесно. Трябва ви само малко време да нарежете лука на ситно, макар че в днешните условия, това може да свърши подходящата машинка за секунди.  Просто се смесват продуктите, оформя се и се пече. Така че, предлагам ви бърз и лесен вариант за вечеря в работните дни, който на всичкото отгоре е много вкусен.



Продукти:

500 г кайма (за предпочитане телешка, но ще се получи и със смес)
1 малка глава лук
3 скилидки чесън
1 яйце
1 ч.л. сос Уорчестър
2 с.л. кетчуп
1 ч.л. горчица
80 мл прясно мляко
4 с.л. галета
1 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. мащерка
1 с.л. риган
черен пипер
сол

за глазурата:

3 с.л. кетчуп
1/2 ч.л. горчица
1 с.л. кафява захар
1 с.л. лимонов сок



Лукът и чесънът се нарязват на много ситно. Смесват се всички продукти за рулото, като каймата се омесва много добре  с ръце. С помощта на найлоново фолио се оформя като хляб и се поставя в тава, застлана с хартия за печене. Пече се в загряна на 180 градуса фурна докато се зачерви приятно отгоре и рулото се изпече добре.
Приготвя се глазурата, като хубаво се смесят всички продукти за нея. Изпеченото руло се изважда, намазва се с глазурата и се връща за още 7-8 минути във фурната.

Аз го сервирах в вкусно пюре от броколи, рецептата за което ще напиша в следващата публикация.



1 коментар:

  1. Чудесно е, Или! Аз обаче много се заинтригувах от пюрето от броколи, знаеш, децата вкъщи харесват броколи, а това пюре, изглежда много вкусно. Ще чакам рецептата:). Честит празник днес! Здрави и благословени бъдете!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...