неделя, 30 септември 2018 г.

Пилешки пържоли от бутче на фурна


Пилешките пържоли се приготвят много лесно и бързо и често ни спасяват в забързаното ни ежедневие. Тези пилешки пържолки от бутче са подходящи както за хубав обяд или вечеря, така и за замезване с приятели. Горещо ги препоръчвам, защото освен, че се приготвят доста бързо, се пекат и на фурна, като няма никакво пържене. В същото време разнообразните подправки правят вкуса превъзходен. Днес ги приготвих за първи път, но вече се запасихме с още пържолки, за да си приготвим пак. Толкова много ни харесаха и затова бързам да споделя рецептата с вас.


Продукти:

650 г пилешки пържоли от бутче без кожа
1/2 ч.л. смлян кимион
1/2 ч.л. куркума
1/2 ч.л. смлян кориандър
1/2 ч.л. чесън на прах
1/2 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. кайенски пипер (предвид, че е доста лют, може да пропуснете, да го намалите или пък да го увеличите)
сол
сок от 1/2 лимон
1 с.л. соев сос
3-4 с.л. зехтин
150 мл бяло вино



Пилешкото месо се посолява. Може да го нарежете на по-малки парчета, ако предпочитате. На мен по-малките ми харесват повече. Всички подправки (без да слагате повече сол) се смесват в малка купичка. Посоленото пилешко месо се поръсва с подправките и се разбърква много добре. Сипват се лимоновия сок, соевия сос и зехтина. Разбърква се много добре. Така приготвеното месо се прибира за поне 1 час в хладилник. Хубаво е да престои няколко часа, но ако нямате време, печете веднага. Пак ще се получи.
След като е починало на студено, месото се подрежда в тавичка за печене. Полива се с бялото вино и се слага да се пече в загрята фурна на 180 градуса, докато остане на мазнина.

Аз сервирах с картофено пюре и гриловани зеленчуци. Вие можете да помислите за друга комбинация.



2 коментара:

  1. Вкусни и ароматни пилешки пържолки са се получили Или.И аз ги правя по подобен начин и стават страхотни.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...