четвъртък, 2 февруари 2017 г.

Фусили със скариди и тиквички


Влюбих се в тази рецепта. Получи се много, много вкусна паста със скариди и с тиквички, като резултат от предизвикателството на Кикоман и Барила. Леко пикантните и хрупкави скариди се разполагат блажено върху канапе от кремообразна паста с плътен сметанов сос - просто фантастично!
Трябва обаче да кажа, че това не е най-бързото ястие, което съм правила, тъй като почистването на скаридите си е меко казано досадна работа. Мислех, че времето, през което се вари пастата ще ми е достатъчно, за да ги почистя, но не се получи точно така... Но пък резултатът е повече от прекрасен, така че какво значение има колко време сме отделили за приготвяне на ястието, след като после сме се насладили на прекрасен вкус?



Продукти:

250 г фусили Barilla
600 скариди
1 равна ч.л. червен пипер
1 к.л. лют червен пипер
2 щипки кимион
1 к.л. риган
1 к.л. чесън на прах
2-3 с.л. брашно
2 с.л. масло
1 с.л. зехтин
3 с.л. соев сос Kikkoman ЛАЙТ
1 малка тиквичка - около 200 г
1 ч.ч. пилешки бульон
1 ч.ч. течна сметана за готвене
черен пипер и сол на вкус
настърган пармезан




Пастата се сварява според указанията на опаковката. Подправките без черния пипер и солта се смесват добре. 
Скаридите се почистват и се поръсват с около 1 с.л. от  горната смес от  подправки. 
Овалват се в брашното.
Маслото и зехтинът се загряват и се слагат скаридите. Готвят се от всяка страна по 2 минути, докато станат хрупкави. Изваждат се от тигана и се оставят настрана. 
В тигана с останалата мазнина се изсипват настърганите тиквички. Готвят се около минута, като се разбъркват. Добавят се пилешкия бульон и сметаната. Подправят се с черен пипер и сол, ако е нужно и ако е останала от горната смесена подправка. Оставя се да ври на тих огън, докато остане на две трети от първоначалната смес. В соса се изсипват се сварените фусили и се разбъркват много хубаво. Поръсват се с настърган пармезан. Отгоре се подреждат скаридите. По желание се добавят чери доматчета.


2 коментара:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...