неделя, 14 август 2016 г.

Пилешка супа по градинарски



Пилешка супа по градинарски. Ами да. Сега е най-прекрасния момент, в който можем да се възползваме максимално от зеленчуците и да ги включваме постоянно в менюто си.
Обичам много пилешка супа в различни варианти. Но скоро Зори показа по градинарски и аз се сетих, че не съм правила такава. А и пилешка супа отдавна не бях варила. Май все на таратор карахме в жегите. Та така, бързичко реших и аз да направя такава супа. Ето я и нея.
В рецептата използвах печени чушки. Те променят малко вкуса, но вие можете да използвате и прясна чушка. Обичам да използвам печени чушки в яхнии и гледайки снимката на Зори, ми се стори, че и тя е сложила печени чушки. Е, не беше, но това не ми попречи да направя моята супа с такива.
В подобна супа или ястие можете да сложите всички зеленчуци от градината, които обичате.
Аз я направих така.

Продукти:

1/2 пиле
1 глава лук
2 по-малки моркова
2 малки печени чушки (аз имах изпечени зелени, но ако имате червени, ще бъде по-добре да сложите тях)
3-4 скилидки нарязан на ситно чесън
1/2 тиквичка
1/2 ч.ч. зелен боб
1/ 2 ч.ч. нарязано на ситно зеле
2 средни картофа
парче целина
1 к.ч. фиде
1 домат
2 с.л. олио
50 г краве масло
чубрица
черен пипер
целина листа
магданоз
сол

Пилето се нарязва на големи парчета, измива се, и се подсушава. Олиото и маслото се загряват в тенджера. Слагат се парчетата пиле - да се запечатат в мазнината от двете страни. Месото се изважда и в същата мазнина се слагат нарязаните лук, целина и моркови. Задушават се докато омекнат и се добавя нарязаните печени чушки и чесъна. Разбърква се и се налива около литър и половина вода. Месото се връща в тенджерата. Прибавят се нарязаните тиквички, зеле и зелен боб. Оставя се да ври на бавен огън. Като омекне месото се изважда и се слагат нарязаните на кубчета картофи, солта, чубрицата и черния пипер. Месото се обезкостява и се връща в супата. След като картофите омекнат леко, се добавя фидето. Накрая се слагат настърганите домати. Супата се вари до готовност на фидето и доматите. Накрая се поръсва с нарязаните целина и магданоз.

Това е. Опитайте и вие тази вкусна пилешка супа по градинарски!

2 коментара:

  1. Или,
    обикновено правя такава постна супа, но и с пилешко се е получила чудесна.Богата на аромат и вкус.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. И аз обичам градинарските супи - богати са, но у дома не са фенове на много смесени продукти в едно ястие.

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...