сряда, 2 август 2023 г.

Рулца от печени чушки с кашкавал

 


Подобни рулца от печени чушки ме преследват тия дни в интернет и нямаше как да ги пропусна с безразличие. Да ви призная, идеални са и търпят много импровизации. Аз ги приготвих по най-семплия начин, като в средата завих по малко парче кашкавал, но тези рулца от печени чушки могат да се приготвят и с различни пълнежи. Ако очаквате гости, това би било чудесно предястие, ароматно и много вкусно. А ако не очаквате гости, си ги направете само за вас :) 

Рецептата е много лесна. Ще се опитам да напиша примерни количества, макар че много зависи и от големината на чушките, които ще използвате, и от количеството кашкавал, което ще завиете в тях.

Продукти:

3 бр печени чушки (моите бяха големички)

25 г настърган пармезан

30 г галета

черен пипер

чесън на прах

около 100 г кашкавал

малко зехтин


Чушките се обелват и почистват от семената. Ако са големи като при мен, се разрязват на три по дължина. Ако са по-малки, разрежете на две или пък ги оставете цели, като само ги цепнете от едната страна, за да се разтворят. Аз не сложих сол и ми беше мъничко безсолно, за следващия път ще си посоля леко чушките. Пармезанът се смесва с галетата, малко черен пипер и чесън на прах. Всяко парченце чушка се овалва от двете страни в галетата. Кашкавалът се нарязва на пръчици, съобразени с големината на чушките. В края на чушката, от късата страна, се слага парченце кашкавал и се завива на рулце. Така приготвените рулца се подреждат в намазана с мъничко зехтин малка тавичка. 

Ако ви е останала от галетата с пармезан, поръсете я върху рулцата в тавата. Отгоре поръсете с мъничко зехтин.

Рулцата от печени чушки с кашкавал се пекат в загрята фурна на 180 градуса, докато хванат апетитен загар.

По желание се поръсват с малко пресен магданоз.

Кашкавалът според мен може да се замени със смес от крема сирене и сушени домати, със сирене, със смес от крема сирене, сирене и кашкавал и разни подправки. Може също така да се прибави и шунка или друг вид подходящ колбас.



1 коментар:

  1. Страхотни рулца.Запазвам рецептата за проба.Изглеждат много апетитно.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...