петък, 8 юли 2022 г.

Панирани свински котлети

 


Ако търсите начин как котлетите ви да останат сочни и да не остават сухи, както често се случва при приготвянето им, това е един от начините. Вярно е, че са пържени, но пък на вкус са разкошни, така че ако си търсите добра рецепта, ви препоръчвам тази. Тази рецепта за панирани свински котлети е комбинация от две вече публикувани тук рецепти - за котлети по милански и тези хрупкави пилешки шницели. Тези две рецепти сами по себе си са много добри, но комбинацията тук е още по-успешна. 

Напоследък ми харесва да използвам в доста рецепти сушен магданоз и успешно го внедрих и тук. Смятам, че не му отдаваме достатъчно внимание, а той заслужава. Ето и рецептата.


Продукти:


4 свински котлета

2 яйца

1 с.л. горчица

около половин чаша брашно

около 1 чаша галета (зависи и колко големи ще са котлетите)

1 с.л. червен пипер

1 с.л. сушен магданоз

черен пипер

сол


Котлетите се почистват от мазнините отстрани, посоляват се и се начукват равномерно. Яйцата се разбиват заедно с горчицата. Галетата се смесва с червения пипер, черния пипер, магданоза и малко сол, като се разбърква добре. Котлетите се овалват добре в брашното, после се потапят в яйцата и накрая се овалват в галетата, като се внимава да ги покрие равномерно. С обратната страна на ножа се правят няколко "разреза" като решетка, които помагат да се задържи по-добре панировката.

В широк тиган се загрява олио, смесено с парче краве масло. Котлетите се пържат на средна степен на котлона по около 4 минути от всяка страна. Изваждат се и се изцеждат върху салфетка.

Ако правите повече котлети, не ги поставяйте един върху друг, за да могат да останат хрупкави. Аз директно ги вадя в отделни чинии.

Сервирах ги с картофено пюре и запечени домати с чесън и зехтин. 


1 коментар:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...