понеделник, 25 октомври 2021 г.

Хрупкави, бързи и вкусни пилешки шницели

 


Ако се чудите какво да си приготвите набързо и да е мнооого вкусно, изберете пилешки шницели. По тази рецепта 😊 Сериозно, досега съм приготвяла и други шницели, разбира се, но тези са ми фаворит. Няма кой знае каква философия в приготвянето, но добавката от малко горчица в яйцата и някоя друга подправка към галетата, са от съществено значение. Безспорно се харесаха много у дома и аз бързам да напиша рецептата, за да ви подсетя, че можете да си приготвите пилешкото филе и на шницел.

Продукти:

1 пилешко филе - пеперуда

2 яйца

1 ч.л. горчица

1/2 ч.ч. брашно

малко повече от половин чаша галета

1 ч.л. червен пипер (равна)

1 ч.л. риган (равна)

черен пипер

сол


Филетата се разполовяват по дължина - така, че да се получат 4 приблизително еднакви парчета филе. Всяко парче месо се поставя между две парчета фолио и се начуква с чук за месо. Ако нямате чук, може да използвате точилка или бутилка 😂 След това начуканите шницели се посоляват и поръсват с малко черен пипер. Яйцата се разбиват с горчицата до хомогенност. Галетата се смесва с ригана, червения и черния пипер и малко сол и се разбърква хубаво. Всяко филе се овалва добре първо в брашното, след това се потапя в яйцата и накрая се овалва в галета, като се внимава да се покрие добре. Така се подготвят и четирите шницела. 
В широк тиган се сгорещява олио и всеки шницел се изпържва по около 3 минути от всяка страна или докато придобие приятен загар. Изваждат се  върху кухненска хартия да се отцедят от мазнината. Сервират се горещи. Аз ги поднесох с картофено пюре и зеленчуци, вие може да изберете свежа салата и пържени картофи.








4 коментара:

  1. Илка, чудесна идея и тъкмо навреме. Днес взех пилещшко филе без ясната идея как да го приготвя. Тези дни ще докладвам за резултата!
    Прегръдка и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Чудесни станаха. Много блаходаря за чудесната рецепта!

      Изтриване
    2. Много се радвам, Мимче, че се харесаха и на вас!
      Поздрави!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...