Ако се чудите какво да си приготвите набързо и да е мнооого вкусно, изберете пилешки шницели. По тази рецепта 😊 Сериозно, досега съм приготвяла и други шницели, разбира се, но тези са ми фаворит. Няма кой знае каква философия в приготвянето, но добавката от малко горчица в яйцата и някоя друга подправка към галетата, са от съществено значение. Безспорно се харесаха много у дома и аз бързам да напиша рецептата, за да ви подсетя, че можете да си приготвите пилешкото филе и на шницел.
Продукти:
1 пилешко филе - пеперуда
2 яйца
1 ч.л. горчица
1/2 ч.ч. брашно
малко повече от половин чаша галета
1 ч.л. червен пипер (равна)
1 ч.л. риган (равна)
черен пипер
сол
В широк тиган се сгорещява олио и всеки шницел се изпържва по около 3 минути от всяка страна или докато придобие приятен загар. Изваждат се върху кухненска хартия да се отцедят от мазнината. Сервират се горещи. Аз ги поднесох с картофено пюре и зеленчуци, вие може да изберете свежа салата и пържени картофи.
Илка, чудесна идея и тъкмо навреме. Днес взех пилещшко филе без ясната идея как да го приготвя. Тези дни ще докладвам за резултата!
ОтговорИзтриванеПрегръдка и хубава вечер!
Чудесни станаха. Много блаходаря за чудесната рецепта!
ИзтриванеМного се радвам, Мимче, че се харесаха и на вас!
ИзтриванеПоздрави!
Ще се прави това!
ОтговорИзтриване