неделя, 11 декември 2016 г.

Напукани сладки "Червено кадифе"


Сигурно повечето от вас знаят прекрасната рецепта за Шоколадови бисквитки Трюфел, които станаха хит още преди много години и все още държат една от челните позиции в сладкоправенето :)

Днешните напукани сладки "червено кадифе" приличат малко на тях .... по формата си :)
Изкуших се да ги направя още щом видях идеята. Обикновено не обичам много да използвам бои в храната, която приготвям, но този път копнежът да направя сладките беше по-силен от мен...

Ако търсите нова рецепта за сладки, които да приготвите за Коледа - ето тези са много подходящи. Разбира се, подходящи са и за всеки друг повод. Толкова са ароматни, че любимите ви хора у дома няма да имат търпение да ги извадите от фурната.

Продукти:

използвам чаена чаша с вместимост 200 мл.

около 3 ч.ч. брашно
2 ч.ч. захар
2 с.л. какао
2 ч.л. бакпулвер
1/4 к.л. сол
100 г крема сирене
100 г краве масло на стайна температура
2 яйца
червена хранителна боя

около 1/2 ч.ч. пудра захар за овалване



В голяма купа се смесват 2 чаши от брашното, захарта, какаото, бакпулвера и солта. Разбъркват се.
В друга купа се слагат мекото масло и крема сиренето. Разбиват се с миксер. Към тях се прибавят едно по едно яйцата и отново се разбива с миксер. В тази смес се изсипва боята. Сложете толкова количество, колкото прецените, че ще е нужно да се оцветят добре сладките. Не посочвам количество, защото има различни бои и всяка е оцветява различно.

Постепенно течната смес се изсипва към сухите съставки и се разбърква много хубаво. След това започнете да добавяте по малко от третата чаша брашно и замесете тестото. Прибавяйте по малко от допълнителното брашно, докато прецените колко е нужно за меко и нелепнещо тесто. Може да изразходите всичкото брашно, но може да отиде и по-малко, а и повече.
Готовото тесто се покрива с найлоново фолио и се оставя в хладилник за 2 часа.

Фурната се загрява на 180 градуса. 2 тави се застилат с хартия за печене.
С чаена лъжичка се взима от сместа и се правят топчета, които се овалват хубаво в пудрата захар. Подреждат се в тавата на разстояние около 3-4 пръста едно от друго. Пекат се около 10-12 минути. Може да ви изглеждат много меки, но когато се извадят от фурната, бързо се стягат.

Поставят се върху решетка докато се охладят напълно. След това се преместват в подходяща кутия.




5 коментара:

  1. И мен ме подмамва много идеята, Ил :) но след като правих мъфини червено кадифе ще се въздържа. Засега. Колкото успея :)

    ОтговорИзтриване
  2. Или,
    чудесни и много вкусни сладки са се получили.Бях видяла някъде подобни , напукани, не се сещам къде.Но така червени като кадифе наистина са изкушаващи.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  3. Привет, колко издържат сладките ориентировъчно?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей! Със сигурност издържат поне седмица.

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...