Продукти:
500 г кори за баница
4 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. олио
3 кутии цветен локум
1 ч.ч. смлени орехи
50 г краве масло
за сиропа:
2 ч.ч. захар
2 1/2 ч.ч. вода
2 ванилии
От водата, захарта и ванилията се сварява сироп, който се оставя да изстине. Яйцата се разбиват със захарта, прибавя се олиото и брашното и се разбива до хомогенна смес. Локумчетата се раздърпват на тънки пръчици. Взима се една кора и върху нея се разпределя 1 с.л. от яйчната смес. Покрива се с още една кора и още една супена лъжица смес. Слага се трета кора, върху която се разпределят 3-4 с.л. смес равномерно, да има навсякъде. Поръсва се със смлени орехи. В края се подреждат локумчетата и така подготвените кори се завиват на руло, което се поставя в предварително намаслена правоъгълна тава.
По този начин се постъпва с останалите кори. От пакет 500 г при мен се получиха 6 рула по три кори. Маслото се разтопява и се излива върху корите. Така подготвената баница се пече в загрята на 170* фурна до хубаво зачервяване. Като се извади, още гореща се залива със студения сироп. Покрива се с чиста кърпа и се оставя поне два часа да попие.
Мммм, готови ли сте за това сладко вълшебство?
Идеята е от Снежи Владимирова.
Ох, взимам си виличка :)
ОтговорИзтриванеА аз мисля просто да вдигна тази виличка и да скрия съдържанието й в устата си... ;)))
ОтговорИзтриванеМного обичам, чудна е, Иле! :)
Поздрави!
Много обичам баница с локум, а точно такава не съм правила. Записвам си рецептата!
ОтговорИзтриванеДъщерята си умира за такава баничка! Ще ѝ препиша рецептата!
ОтговорИзтриванеАма ти така изкусително си боднала виличката, че човек веднага да си грабне парченцето! :)
Слънчева седмица!
Напомни ми на баклава, но с локум, много ме заинтригува!!! Преписвам си рецептата :) :) :)
ОтговорИзтриванеСкоро не бях те посещавала, но сега ще те прибавя към любимите ми блогове, че да не те пропускам!!!
Поздрави и успешна седмица!
Невероятно апетитно изглежда и сигурна съм, че е също толкова вкусна! :)
ОтговорИзтриванеЛюбима е вкъщи, Илианка, подсети ме, че скоро не съм правила...обаче е такава калорийна бомба...страхотно ми намига твоето парченце, браво!
ОтговорИзтриванеМислех, че в баничката има само локум, а тя какви ли не вкусотии приютила! Накрая и сироп! Това ще е адски ароматно и вкусно!
ОтговорИзтриванеПриятна седмица, Или :) Че ще ви е сладичка, нямам съмнение! :)
Благодаря ви, мили момичета!
ОтговорИзтриванеНищо, че е калорийна бомба, баничката си заслужава.
Пък и колко е едно мъничко парченце :)
Почерпиха ме с подобен вид баница, мнооого ми хареса, а сега ти ни предлагащ и чудесна рецепта...
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Илианка, поздрави и усмихнат ден!
Приспивам си съвестта и се нареждам за едно парче,ама по-големичко!Купешка баклава не кусвам никога,но твоята домашна,че златиста,че и с локумче....идеална е!Хубав ден,мила!
ОтговорИзтриванеIliana, I like this very much
ОтговорИзтриванеАвтопаркът на “Lease Cars”е съставен от луксозни автомобили и лимузини от най - висок клас и без конкуренция в България, даващо ни предимството
ОтговорИзтриванена недостижимо добро съотношение между цена и качество, което е в полза на нашите клиенти.
Комплексната услуга включва разнообразен минибар, съобразно изискванията на клиентите, обслужване от компетентен личен шофьор и голями възможности за допълнителни услуги.
Макар, че автопаркът ни е разположен в София, осигуряваме обслужване и извън територията на столицата.
http://www.limuzini.eu/
Само като гледам тази снимка и започвам да огладнявам.Толкова хрупкава и същевременно сочна изглежда баницата.Преди доста време бяхме правили у дома подобна баница и страшно ми хареса, но тъй като доста хапнах от нея казах, че повече няма да има.Понеже на килограмите зле влия.Благодаря все пак за рецептата.На някой празник може пък да изпробвам вашият вариант.Много е лесно да отидеш и да си купиш нещо от магазина, но на вкус домашно приготвеното е уникално и достА по търсено и предпочитано.
ОтговорИзтриванеслага ли се бакпулвер
ОтговорИзтриванеВ тази рецепта няма бакпулвер. :)
ИзтриванеВ тази рецепта няма бакпулвер. :)
Изтриване