Продукти:
2 л прясно мляко
3 с.л. високомаслено кисело мляко
10 капки мая за сирене
1 равна супена лъжица сол
Млякото се сварява и се оставя да изстине малко. Да е толкова топло, че да можете да си задържите кутрето в него около 15 секунди. Към него се прибавя киселото мляко, маята за сирене и солта. Завива се хубаво с одеяло и се оставя да престои 7 часа. Изсипва се в тензух, изцежда се12 часа и е готово за консумация.
Просто е и е много вкусно. От това количество продукти излеза почти пълен компотен буркан крема сирене.
Източник: Rumyina Kondeva
Браво, браво и пак браво! Днес точно с една приятелка си говорехме, че няма хубаво натурално крем сирене по магазините.Ето го!Това е то!Браво Илианка и мерси от сърце, че те изнудих да пишеш рецепта посред нощ.Бирата е от мен, нали помниш?Хайде, лягай бързо да спиш и още по-бързо идвай насам.
ОтговорИзтриванеИле, благодаря и аз за идеята, непременно ще опитам някой път! :)
ОтговорИзтриванеСърдечни поздрави!
Този коментар бе премахнат от автора.
ОтговорИзтриванеИлианка, страхотна си! И на мен не ми харесва крем сиренето от магазините и сега ето чудесна алтернатива!
ОтговорИзтриванеПоздрави сърдечни!
Чудесна си! Ще го пробвам задължително. Тези дни съм на вълна домашно сирене и подобни, а тази рецепта е идеална. Поздравления
ОтговорИзтриванеСтрахотно! Мога ли само да попитам колко време може да изтрае, преди да се развали?
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти,
Вики
Вики, хвана ме на тясно.
ОтговорИзтриванеНе знам колко ще издържи, за първи път правя, но мисля, че няма да е дълго, защото скоро ще бъде изядено :)
Илианка,толкова обичам крема сирене и ще си направя по тази рецепта.Благодаря ти!
ОтговорИзтриванеМного добро предложение! Естествено домашно приготвеното, пред купешкото!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Радвам се, че ви харесва и ще се радвам още повече, ако наистина опитате :)
ОтговорИзтриванеСтрахотно предложение, Илианка,
ОтговорИзтриванеедна наистина чудесна идея и рецепта.
Благодаря, сърдечни поздрави, усмихната и успешна нова седмица!
Мммм, много обичам домашно сиренце :) Твоето, Или, изглежда страхотно! Доколкото разбирам, разликата със сиренето, е че цеденето не става с тежест отгоре и то остава по-сочно. Трябва да опитам, така или иначе, тежестта все ми се килва и пада ;)
ОтговорИзтриванеПоздрави от мен :)
Илианка, прекрасно предложение, а не е и трудно, така че задължително ще опитам (дано се справя, ще се отчета за резултата). Поздрави и силна прегръдка, миличка!
ОтговорИзтриванеИлианка, чудесно изглежда това предложение. Обаче имам два въпроса, на които не знам дали би могла да отговориш, но да си питам :)
ОтговорИзтриванеЧувала съм, че неузрялото сирене е доста вредно за бъбреците, не знам защо и т.н., та в този смисъл не се ли получава нещо такова тук, с маята и ползването веднага?
И второ - ако не се сложи сол, вероятно също ще се получи, но ще може да се ползва и за сладкиши?
На вкус наподобява ли на нещо познато?
Въпросите станаха 3 :)
СТрахотно сиренце за мазане и похапване.Със сигурност е най-вкусно да си го направиш сам,чудна рецепта,Или!Сърдечни поздрави!
ОтговорИзтриванеВеси, не съм чувала такива неща.
ОтговорИзтриванеМожеш да пробваш и без сол, не знам дали ще се получи. Това е първи опит за мен и не бих могла да ти отговоря...
Соленият вкус така се усеща леко. На мен ми е безсолно.
За вкуса... е, не е като Филаделфия, но е много вкусно.
Благодаря на всички!
Щастлива съм, че рецептата ви допада.
Здравейте! Направих това сиренце по вашата рецепта - вкусно е, но на мен ми киселее и повече ми прилича на цедено кисело мляко. И при вас ли беше така?
ОтговорИзтриванеЗдравейте,
ОтговорИзтриванемоето не киселее изобщо, но колежката също си направи и нейното киселееше. Може би зависи и от киселото мляко.
Пробвах тази рецепта и много ми харесва.Много обичам чийзкейк и го ползвах за него.Доста варианти съм правил, но с това крем сирене стана супер.Ето как изглежда.
ОтговорИзтриванеhttps://www.youtube.com/watch?v=6lAcQTICGm8
Момичета, правих няколко пъти крема сирене по тази рецепта, ако не сложите сол, е страхотно за торти и десерти, това е евтин, вкусен и натурален продукт, който с успех можем да заместим скъпото маскарпоне. Големи благодарности!
ОтговорИзтриванеМомичета, правих няколко пъти крема сирене по тази рецепта, ако не сложите сол, е страхотно за торти и десерти, това е евтин, вкусен и натурален продукт, който с успех можем да заместим скъпото маскарпоне. Големи благодарности!
ОтговорИзтриванеА коя марка кисело мляко препоръчвате, защото за направата на кисело мляко( домашно ) има значение закваската от кое е
ОтговорИзтриванеСветлана, много ти благодаря за отзива и за споделения опит. Ще опитам рецептата и без сол.
ОтговорИзтриванеВеличка, ако квасите мляко вкъщи, използвайте това кисело мляко, с което си квасите традиционно или пък домашно кисело мляко.
ОтговорИзтриванеПолучава се и с Верея, и с Бор Чвор. Предполагам и с Боженци ще стане.
Всеки има различни предпочитания към марка.
Редовно ти следя публикациите, но тази как съм я пропуснала - незная. Много ме впечатли домашното крема сирене и непременно ще го направя. Всичко, което съм направила от твоя блог е много сполучливо и вкусно. Благодаря ти за споделените рецепти!
ОтговорИзтриванеРедовно ти следя публикациите, но тази как съм я пропуснала-незная. Много ме впечатли рецептата и непременно ще я направя. Всичко каквото съм приготвила по твоите рецепти е много сполучливо и вкусно. Благодаря ти за споделените рецепти!
ОтговорИзтриванеСърдечно благодаря, Христина!
ОтговорИзтриванеПравите ме истински щастлива, когато споделяте, че нещата ви се получават успешно и ви харесват :)
Поздрави,
Илиана
Здравейте,
ОтговорИзтриванеизвинявайте за въпроса, но прясното мляко задължително домашно ли трябва да бъде или може да бъде от магазина
Здравейте, не е задължително да е домашно. Рецептата е пробвана и с мляко от кутия, получава се. Но е хубаво да вземете мляко с по-висок процент масленост.
ОтговорИзтриванеУспех!
Ех че хубава рецепта, изкушавам се и аз да го пробвам. Прочетох и коментарите, много са полезни!
ОтговорИзтриванеПрегръдки и хубава вечер от мен Илианка :)
Маги, непременно трябва да опиташ :)Вкусна вечер ви желая!
ОтговорИзтриванеПоклон до земята за тази рецепта. Не съм спряла да го правя от както се докопах до това натурално сиренце мммммммммм - уникално. И на мен ми киселее малко от закваската е, приготвям го с домашно мляко.
ОтговорИзтриванеПрекрасно е ! Може да се замрази -за 2-3 месеца....Идеално е след размразяване.Удобно е за работещи домакини ,защото може да се заквасва 12 ч. и да се цеди 12 ч. и най вече е вкусно.Аз не слагам сол ,защото после може да реша да го използвам за сладкиш и да иска пудра захар.Пробвайте го !
ОтговорИзтриванеНаправих го и стана перфектно. Излезе 600 грама крема сирене. Цвикът, който е отпадъчен продукт, го изпих, защото и той е полезен. Освен това с него може да се направи и хляб в хлебопекарната. Благодаря за споделената рецепта!!! Цвета
ОтговорИзтриванеВълшебно се получи! Благодарщ за рецептата! Няма да стигне до замразяване - изчезва още на закуска :)))))
ОтговорИзтриваневъпроса ми е относно маята-някаква специално течна ли е, или е тази- ето линк http://www.zakvaski.bg/bg/products/maya-sirene-kashkaval-yo-aktiv ? извинявам се за въпроса, но никога не съм ползвала такава мая, но в къщи обичаме много крема сирене и за това искам да направя тази рецепта :)
ОтговорИзтриванеПривет!
ОтговорИзтриванеПо-скоро е от този тип http://2.bp.blogspot.com/-7d_QF8lWO0c/T18dqxZ68KI/AAAAAAAABmY/GYuq2j7cQcQ/s1600/P2260075.JPG
Поздрави!
благодаря, значи няма да стане с тази, която имам
ОтговорИзтриванеМного ми хареса.Дали мога да го използвам за чийз кейк?
ОтговорИзтриванеЗдравейте,
ОтговорИзтриванеако ще го използвате за сладкиши, можете да пропуснете солта.
Откъде купувате моята за сирене? От Варна съм...
ОтговорИзтриванеОткъде купувате маята за сирене? От Варна съм...
ОтговорИзтриванеЗдравейте, аз съм от Ловеч и при нас има в кварталните магазинчета. Също така със сигурност има и в Кауфланд. Проверете. :)
ОтговорИзтриване