За целта е добре да използвате охладена скумрия, но и замразената върши работа. Скумрията се почиства добре от вътрешностите и кръвта, която се намира около гръбначната кост. На дъното на тава се сипва обилно морска сол, рибата се слага отгоре (коремът и също се пълни със сол) и се покрива с още сол. Оставя се на студено 36 часа. Измива се от солта и се подсушава хубаво. Завързва се с канап около опашката и се окачва да се суши за 6-7 дни на студено.
Ох, че вкусно... Иле, чудничко си сготвила (или по-скоро приготвила, както ти харесва:)). Много по мой вкус!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Точно това е рецептата! Браво Илианка,ще каже човек,че си бургазлийче.
ОтговорИзтриванеМного вкусно изглежда! Ние и казваме веяна скумрия. Отдавна не съм приготвяла. Благодаря за напомнянето! Поздрави!
ОтговорИзтриване