Продукти:
6 бр. вафлени кори
1 1/2 ч.ч. захар
125 г краве масло
2 бр. ванилия
3 жълтъка
2 ч.ч. ситно счукани орехи
Захарта се слага в тиган да се карамелизира. Жълтъците се разбиват с ванилията. Към карамела се прибавя маслото. Тук внимавайте, защото в началото започва да пръска много. Всичко се разбърква до хомогенна смес. Добавят се орехите и се изсипват на тънка струя жълтъците при непрекъснато бъркане. 3 от корите се мажат с карамелената смес и се покриват с останалите кори. Така подготвените бъдещи вафли се подреждат една върху друга, покриват се с чиста кърпа и се притискат с нещо тежко. Оставят се да изстинат и се разрязват.
Трябва да се работи бързо с карамелената смес, защото много бързо се втвърдява, така че бъдете внимателни.
6 бр. вафлени кори
1 1/2 ч.ч. захар
125 г краве масло
2 бр. ванилия
3 жълтъка
2 ч.ч. ситно счукани орехи
Захарта се слага в тиган да се карамелизира. Жълтъците се разбиват с ванилията. Към карамела се прибавя маслото. Тук внимавайте, защото в началото започва да пръска много. Всичко се разбърква до хомогенна смес. Добавят се орехите и се изсипват на тънка струя жълтъците при непрекъснато бъркане. 3 от корите се мажат с карамелената смес и се покриват с останалите кори. Така подготвените бъдещи вафли се подреждат една върху друга, покриват се с чиста кърпа и се притискат с нещо тежко. Оставят се да изстинат и се разрязват.
Трябва да се работи бързо с карамелената смес, защото много бързо се втвърдява, така че бъдете внимателни.
Много са си фото даже:) Чуднички!
ОтговорИзтриванеМного са си фото даже:) Чуднички!
ОтговорИзтриванеMa nema veze za sliku.Volim ovakve kolace sa wafers.Lepo si uredila blog od poslednjeg puta kada sam te posetila.pozdrav
ОтговорИзтриванеИ са вкусни, и са си фотогенични. :) Иле, ама и отмъквам едничка, да знаеш. :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Тези вафли като излезли от поточната линия на захарен завод! Много са пипнати, Или! А как апетитно звучи и описът! Поздравления!!! :)
ОтговорИзтриванеЧудни са, Или! Много вкусни вафлички. Прекрасна нова седмица!
ОтговорИзтриванеТова, че са фотогенични вече са ти писали, аз ще добавя и неустоимо изкушаващи -
ОтговорИзтриванекарамел, орехи и хрупкава вафлена кора - Фантазия!
Сърдечни поздрави, хубава и успешна нова седмица!
Изглеждат лесни за направа! Наистина чудни снимки!
ОтговорИзтриванеhttp://thingamyjic.blogspot.com/
Бих си хрупнала с удоволствие от тези "нефотогенични" вафлички!
ОтговорИзтриванеИ аз така. Дайте ми от най-нефотогеничните. Може и по-омазани с плънка - те нали са най-нефотогенични?!
ОтговорИзтриванеЧудесни са!!! От доста време търся вафлени кори (помагайте ако знаете къде мога да намеря)за да си направя това изкушение!! ;)
ОтговорИзтриванеЗдравейте Цветана,
ОтговорИзтриваневафлени кори можете да си купите от руските магазини Берьозка.
Там със сигурност има постоянно.
А тези вафлички са ни много любими и си заслужават :)